Namen Sklada Jerneja Šugmana


ZDUS - Sklad Jerneja Šugmana
 


Ob 100. obletnici Združenja dramskih umetnikov Slovenije smo se kot prostovoljna, strokovna, nepridobitna in nadstrankarska organizacija, ki deluje v javnem interesu odločili, da ustanovimo Sklad Jerneja Šugmana z namenom ohranjanja spomina na Jernejevo umetniško, pedagoško in človeško plemenitost. Na ta način želimo spodbuditi staro človeško vrlino: dobroto in dvigniti zavest o družbenem pomenu izobraževanja in umetnosti.

Sklad Jerneja Šugmana je namenjen zlasti mladim, nadarjenim dramskim ustvarjalcem, ki so se že v času študija izkazali kot delavni, odgovorni in željni nadaljnjega izobraževanja ali samostojnega umetniškega dela. Glede na razpoložljiva sredstva lahko Sklad prispeva tudi za izobraževanje ali delo upokojenih članov in članov Združenja dramskih umetnikov Slovenije, zlasti samozaposlenih.

Štipendista/štipendistko bo na podlagi javnega razpisa izbrala petčlanska neodvisna komisija, vsako leto v drugi sestavi.

Pozdravljamo vsa skupna sodelovanja z gledališči, Akademijo za gledališče radio, film in televizijo, lokalnimi skupnostmi, društvi, posamezniki in še zlasti z gospodarstvom, ter se nadejamo trajnega sodelovanja, ki ga razumemo tudi kot preporod v načinu mišljenja in povezovanja v dobrobit vseh.

Zavezujemo se, da bomo delovali pošteno in prispevali k ugledu Sklada Jerneja Šugmana, ugledu velikega igralca Jerneja Šugmana in njegove družine, vseh donatorjev, podpornikov in članov Upravnega odbora.

Zahvale podpornikom

Za odobritev uporabe imena Sklada se zahvaljujemo naši članici – igralki Maji Šugman in Andreji Šugman ter Lei Šugman Bohinc. SNG Drami Ljubljana se zahvaljujemo za gostoljubje in sodelovanje.

Zahvaljujemo se prvim donatorjem:

Zahvaljujemo se vsem, ki ste prispevali donacije ali letne članarine.

Hvala: Zvezi društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, SNG Drami Ljubljana, SNG Maribor in Festivalu Borštnikovo srečanje, Lutkovnemu gledališču Maribor, Slovenskemu mladinskemu gledališču, Lutkovnemu gledališču Ljubljana, Špas teatru, Elektru Ljubljana, Gen-I-ju d. o. o., Krki d.d Novo Mesto, in posameznikom ter zlasti Mestni občini Ljubljana za dolgoročno finančno podporo in sodelovanje v Upravnem odboru.

Pravne osebe pristopijo k Skladu s podpisom pristopne izjave in plačilom letne naročnine.

Fizične osebe in donatorji podpišejo pogodbo o donaciji.

Kontaktni podatki

Združenje dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS)
Sklad Jerneja Šugmana
Mestni trg 17
1000 Ljubljana

DŠ: 79001173
MŠ: 5244625
ZDUS ni zavezanec za DDV

IBAN: SI56 6100 0001 8842 597
SWIFT BIC: HDELSI22
Račun je odprt pri Delavski hranilnici d. d.

E-pošta: sklad@zdus.si