Tjaša Hrovat

Igralka

Zanimanje za gledališče, igro pred kamero ter petje in ples so jo spodbudili, da se je leta 2002 vpisala na Umetniško gimnazijo v Novi Gorici (dramsko-gledališka smer) in kot srednješolka nastopila v šolskih produkcijah, v vlogi Sofoklesove Antigone in Linhartove Nežke. Po opravljenih sprejemnih izpitih na AGRFT v Ljubljani leta 2006 je že kot študentka nastopila v predstavah SNG Drama Ljubljana in Mini teatra, Ljubljana, v televizijskem filmu Maje Weiss Skriti spomin Angele Vode (2009), v Dvornikovem celovečernem filmu Kruha in iger (2011) ter v priljubljeni družinsko-humoristični televizijski nadaljevanki Moji, tvoji, najini (2010).

Po diplomi leta 2011 je sprejela angažma v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu, kjer je vskočila v Jesihovega Desetega račka in v Pisonovo dramatizacijo Magrisove zgodbe Saj razumete, nato pa v sezoni 2012/13 sodelovala kar v štirih projektih tega gledališča: bila je Punca v trenirki v nagrajeni predstavi Vaje za tesnobo V. Möderndorferja (2012), Clarisse Ventroux v komediji Ne sprehajaj se no vendar čisto naga G. Feydeauja (2013), Berta v Burundangi J. Galcerána (2013), nastopila pa je tudi v Hozani na tekočemu računu, avtorskem projektu I. Pisona.

Z Gledališčem Koper je začela sodelovati jeseni leta 2013, 1. decembra tega leta je postala njegova stalna članica. Vskočila je v predstave Sljehrnik I. Mlakarja (vloga Rufjane), Filumena Marturano E. De Filippa (vloga Lucie) in Butalci F. Milčinskega (več vlog), oblikovala več likov v krstni uprizoritvi komedije Vse o Ivanu M. Bulca (2014) ter poustvarila lik Honey v Albeejevi Kdo se boji Virginije Woolf? (2014). V sezoni 2014/15 je bila Marija in Magdalena v Pašjonu I. Mlakarja (2015), v sezoni 2015/16 pa je odigrala več vlog v otroški predstavi Guliver J. Swifta in A. Nikolić (Gledališče Koper in Italijanska drama HNK Ivana pl. Zajca, Reka). V sezoni 2017/2018 je nastopila v Kekcu (Vandot/Vidič) in otroški predstavi Brundagrom (Tamara Matevc), ker še ni konec sezone jo čakata še dva angažmaja v tem gledališču.

Je tudi avtorica niza desetih otroških predstavic, ki jih je v sezoni 2013/14 pod skupnim naslovom Princeska Polonca pripravila za najmlajše obiskovalce našega gledališča.