Splošni pogoji uporabe spletne strani

Varovanje osebnih podatkov

ZDUS - Združenje dramskih umetnikov Slovenije (v nadaljevanju: Upravljalec) spoštuje zasebnost vsakogar, ki obišče naše spletne strani (v nadaljevanju: Uporabnik). Pridobivanje, obdelava in uporaba podatkov se izvajajo v skladu z zakonskimi določili o varstvu osebnih podatkov.

Osebne podatke za namen obdelave in uporabe zbiramo samo v primeru, če se kot uporabnik naših spletnih strani prostovoljno odločite, da nam boste posredovali takšne podatke, ali nam zato dajete izrecno soglasje. V takšnih primerih se strinjate s predmetnimi pogoji uporabe.

Upravljalec zagotavlja visoko raven varovanja osebnih podatkov in se zavezuje, da bo vse prejete osebne podatke, navedene v pisni obliki ali prejete preko obrazcev na tej spletni strani, skrbno hranil in uporabljal samo z namenom obveščanja o naših novostih, aktivnostih in dogodkih (e-novice), ter analiziranja podatkov. Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Če nam osebne podatke posredujete prostovoljno, takšnih podatkov ne bomo uporabili, obdelali ali jih posredovali tretjim osebam v obsegu, ki presega zakonsko dovoljene okvire ali vaše soglasje. Poleg tega bomo vaše podatke posredovali samo, če smo k temu obvezani na osnovi uradnih zahtev ali sodnih nalogov.

Upravljalec zbira na teh spletnih straneh naslednje osebne podatke: e-poštni naslov (prijava na e-novice) in sicer za namene obveščanja, ponujanja blaga in storitev (neposredno trženje), tip naprave in IP naslov iz katerega je uporabnik potrdil soglasje za uporabo podatkov za obveščanje (prijava na e-novice), ter datum in čas odpiranja poslanih sporočil in datum in čas klikov na povezave v sporočilih.

Upravljalec zbira tudi podatke, ki jih člani posredujejo za objavo javnih profilov in osebne podatke za komunikacijo in obveščanje o novicah in dogodkih (poštni naslov, e-poštni naslov).

Uporabnik odgovarja, da so vsi posredovani podatki resnični in točni. Upravljalec ne odgovarja za posledice neresničnih podatkov.

Upravljalec se zavezuje, da bo varoval vse osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004) in na njegovi podlagi izdanimi predpisi.

Čas hrambe osebnih podatkov

Upravljalec hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin, na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati naših vsebin in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.

Piškotki

Glej stran Piškotki.

Uporaba vtičnikov za družbena omrežja

Na naši spletni strani so vključeni vtičniki (plugins) za socialna omrežja kot so YouTube, Vimeo in dr.. Te storitve ponujajo zunanja podjetja (npr. AddThis, Google, … — v nadaljevanju: Ponudniki).

S pomočjo vtičnikov dobi posamezni Ponudnik informacijo o tem, do katere naše spletne strani ste dostopali. Če ste v času obiska naše spletne strani z vašim uporabniškim računom prijavljeni na npr. YouTubeu, se lahko ta Ponudnik seznani s tem, do katerih vsebin dostopate s svojim uporabniškim računom. V primeru interakcije z vtičniki (npr. če pritisnete gumb ''všeč mi je'' ali če oddate komentar) vaš brskalnik to informacijo posreduje do strežnikov določenega Ponudnika, kjer se ta informacija shrani.

Če ne želite, da bi npr. YouTube obisk naših spletnih strani povezal z vašim uporabniškim računom tega Ponudnika, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti na družbenem omrežju YouTube.

Dodatne informacije o zbiranju in uporabi podatkov določenega ponudnika storitev, ter o vaših pravicah in možnostih za varovanje zasebnosti lahko najdete na spletni strani določenega Ponudnika.

Glej tudi stran Piškotki.

Omejitev odgovornosti

Upravljalec si pridržuje pravico do napak na vseh svojih spletnih straneh tako v slikovnem kot tekstovnem delu in zanje ne prevzema odgovornosti.

Upravljalec si pridržuje pravico, da to spletno stran in te pogoje kadarkoli spremeni, brez posebnega dovoljenja ali obveščanja Uporabnika o tem. Spremenjeni pogoji uporabe pa pričnejo veljati na dan, ko so spremembe objavljene na spletni strani.

Zgoraj opisani pogoji uporabe ne veljajo za zunanje spletne strani, do katerih lahko dostopate preko hiperpovezav, ki so podane na naši spletni strani.

Ogledovanje vsebin te spletni strani, prijava na e-novice in uporaba obrazca za prijavo pomeni avtomatično pristajanje na vse zgoraj opisane pogoje uporabe.

Kontaktni podatki

ZDUS - Združenje dramskih umetnikov Slovenije
Mestni trg 17
SI-1000 Ljubljana

info@zdus.si