FIA

International Federation of Actors

Mednarodna zveza igralcev (International Federation of Actors) je globalna zveza sindikatov izvajalcev, cehov in poklicnih združenj. Ustanovljena je bila leta 1952 in predstavlja več sto tisoč izvajalcev z okoli 90 organizacijami članicami v več kot 60 državah po vsem svetu. Glavni namen FIA je izražati poklicne interese igralcev (v filmu, televiziji, radiu, digitalnih medijih, gledališču in nastopih v živo), radijskih delavcev, plesalcev, pevcev, estradnih in cirkuških umetnikov ter drugih.

V mednarodnem merilu FIA ureja, predstavlja in zastopa skupne socialne in delovno pravne interese zaposlenih na področju dejavnosti neposredno povezanih z delom strokovnjakov, ki jih zastopa Zavzema se za izboljšanje delovnih pogojev in spodbujanje ekonomskih in socialnih pravic izvajalcev ter vzdrževanje standardov in kvalitete dela kulturnega in ustvarjalnega sektorja. Poleg tega organizira srečanja in delavnice za člane zveze ter omogoča možnost dela v mednarodnem prostoru. 

Vsi člani ZDUS so tudi člani FIA in lahko izkoriščajo ugodnosti, ki jih zveza ponuja. O aktivnostih in programih, ki jih trenutno izvajamo v sodelovanju z zvezo FIA, vas bomo sproti obveščali.

Spletne povezave: