Doniraj

Davčni zavezanec rezident, lahko del svoje dohodnine v višini do 1% nameni za financiranje upravičencev do donacij. Vabimo vas, da Združenju dramskih umetnikov Slovenije, društvu s statusom nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture, namenite izbrani odstotek dohodnine, zaokrožen na desetinko. Vaših 0,1%, 0,2%, 0,3% ali celoten odstotek, 1%, bo sledljivo in dobro porabljen. Donacija dohodnine je za vas popolnoma brezplačna, saj bi sicer ta del pustili v državnem proračunu.

Donirate lahko na dva načina: 

1. S posebnim obrazcem (Doh-Don)

Obrazec lahko oddate preko CNVOS obrazca na desni (na telefonu je obrazec pod besedilom). 

Če želite društvu ZDUS nameniti manj kot 1% dohodnine, lahko prenesete obrazec in ga izpolnete ter oddate sami. Na obrazcu na vrhu vnesite svoje podatke, spodaj pa naše: Združenje Dramskih Umetnikov Slovenije, Mestni trg 17, 1000 Ljubljana; Davčna številka: 79001173, ter vnesite delež, ki ga namenjate društvu. Natisnjen in podpisan obrazec pošljite ali odnesite na svoj davčni urad, kjer imate stalno prebivališče.

2. Elektronska oddaja preko spletne strani eDavki

V razdelku "Del dohodnine namenjam" vpišete našo davčno številko 79001173, v podmeniju izberete 79001173 - ZDRUŽENJE DRAMSKIH UMETNIKOV SLOVENIJE, in v okvirčku na desni označite delež dohodnine, ki nam ga namenjate.