Uroš Kaurin

Igralec

Uroš Kaurin je AGRFT z diplomo zaključil leta 2009 in se istega leta, takoj po izpopolnjevanju na SNDO (Šoli za nov plesni razvoj/koreografijo, Gledališki šola Amsterdam), zaposlil v Slovenskem mladinskem gledališču. V slovenskem gledališkem in plesnem prostoru se je začel udejstvovati že kot študent in še vedno deluje na neinstitucionalni sceni, denimo pri Vii Negativi. Je tudi ustanovni član KUD-a Moment. Najširše občinstvo se ga spomni iz mladinske uspešnice Gremo mi po svoje.

Kljub mladosti in razmeroma kratkemu stažu v Mladinskem je s svojo prezenco njegov oder že neizbrisno zaznamoval. Njegove izredne gibalne sposobnosti so prišle do izraza v Kralju Learu, Oliverju Twistu ali Vampirju. Z odločno prezenco opozarja nase v Razrednem sovražniku (Re-/-de/-konstrukciji) in Dantonovi smrti, s parodično erotičnostjo navdahne Jacinto v Pohujšanju v dolini šentflorjanski. Je del igralske in avtorske ekipe projekta Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!, s katerim je obredel že na desetine evropskih in svetovnih odrov.

VLOGE V SMG:
-Andrej E. Skubic: Pavla nad prepadom, režija Matjaž Pograjc, 2013 (Brenk, Breiner)
-Svetlana Makarovič: Škrat Kuzma dobi nagrado, režija Matjaž Farič, 2013 (Tiskarski škrat)
-Portreti, režija Vito Taufer, 2013 (DJ)
-Georg Büchner: Dantonova smrt, režija Jernej Lorenci, 2012 (Hérault-Séchelles, poslanec); SMG, MgP in Maribor 2012 – EPK
-Razredni sovražnik (Re-/de-/konstrukcija), režija Borut Šeparović, 2011 (Plunk, Ropoša)
-Ivan Cankar: Pohujšanje v dolini šentflorjanski, režija Vito Taufer, 2011 (Jacinta)
-Charles Dickens – Blažka Müller Pograjc: Oliver Twist, režija Matjaž Pograjc, 2010 (Jack Dawkins - Lisjak, deček zmikavt)
-William Shakespeare: Kralj Lear, režija Matjaž Berger, 2010 (Egdar); SMG in APT
-Vampir (po pesnitvi Mladenič Marine Cvetajeve), režija Ivica Buljan, 2010 (Bratec, Barin)
-Oliver Frljić: Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!, režija Oliver Frljić, 2010
-Anthony Burgess: Peklenska pomaranča, režija Matjaž Pograjc, 2009 (Pete, Zapornik, Klovn Max, Rubinstein)
-Mark Ravenhill: Kok ti men zdej dol visiš, režija Vito Taufer, 2007 (Viktor)

Nagrade

  • nagrada za izjemno kolektivno stvaritev avtorski ekipi predstave Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! na Borštnikovem srečanju 2010 v Mariboru
  • nagrada za mladega igralca na Borštnikovem srečanju 2010 v Mariboru za stvaritev v predstavi Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!