Luka Bokšan

Igralec

Rojen leta 1991 v Celju.

Leta 2016 je opravil sprejemne izpite na AGRFT, kjer je študiral dramsko igro v letniku profesorjev Matjaža Zupančiča in Matjaža Tribušona. Z akademijsko produkcijo Otroci na oblasti režiserja Luke Marcena so se uvrstili na dve mednarodni tekmovanji (14. FIST festival v Beogradu in 10. ITSelF festival v Varšavi) in na prvem prejeli nagrado Grand prix za najboljšo uprizoritev v celoti. Zanjo so dobili tudi skupinsko Prešernovo nagrado za študente Univerze v Ljubljani. Študij je zaključil leta 2020 z vlogama Priorja in Majorja v diplomski predstavi Ljudožerci režiserja Luke Marcena, s katero se prav tako uvrstili v tekmovalni izbor 16. mednarodnega študentskega gledališkega festivala FIST v Beogradu.

Že med študijem je igral v predstavah Slovenskega mladinskega gledališča (Odilo. Zatemnitev. Oratorij. režiserja Dragana Živadinova) in SNG Drama Ljubljana (V imenu matere režiserja Ivice Buljana in Gospa z morja režiserja Tina Grabnarja), s katerimi je nastopil v tekmovalnem programu 52. BITEF festivala v Beogradu, 53. in 54. Festivala Borštnikovo srečanje ter 49. Tedna slovenske drame.

Od leta 2020 je član igralskega ansambla SLG Celje, kjer je debitiral z vlogo Hansa Pekka v predstavi Očiščenje režiserja Jarija Juutinena, ki je bila uvrščena v tekmovalni program 56. festivala Borštnikovo srečanje.

Nagrade

  • Prešernova nagrada študentom Univerze v Ljubljani (2019)