Tea Rogelj

Dramaturginja in kustosinja

Dramaturginja in kustosinja. Rodila se je v Mariboru.

Študirala je na AGRFT v Ljubljani, kjer je leta 2007 tudi magistrirala.

Od 1995 do 2010 je bila članica SNG Nova Gorica – kot dramaturginja in asistentka režiserja je sodelovala pri več kot 30 uprizoritvah, urejala gledališke liste in dvojezične kataloge Mozaik / Mosaico, sodelovala z Evropsko gledališko konvencijo (ETC) itn.

V okviru projekta Leonardo je leta 2004 pridobila mednarodni certifikat za poučevanje kreativnega pisanja dramatike.
Od leta 2010 dela kot kustosinja v Slovenskem gledališkem muzeju. V letih 2010 in 2011 je sodelovala pri mednarodnem projektu TACE (Theatre Architecture in Central Europe), leta 2012 bila kustosinja razstave Alenka Bartl, kostumografka (zanjo je prejela Bršljanov venec), leta 2013 sodelovala pri nastanku stalne razstave Hoja za gledALiščem - Od jezuitov do Cankarja.

V minulem desetletju je delovala v različnih komisijah in strokovnih žirijah (med drugimi je bila članica komisije, ki je za publikacije ETC z naslovom European theatre Today 2008, 2010 in 2012 pripravila izbor in predstavitev najbolj zanimivih slovenskih dramskih novitet, v letih 2010 in 2011 pa članica žirije za nagrado Slavka Gruma). V zadnjih letih je sodelovala v žiriji za nagrado Sklada Staneta Severja, strokovni komisiji za scensko umetnost Prešernovega sklada in strokovni žiriji Festivala Borštnikovo srečanje.

Je članica IO ZDUS, IO ITI in Slovenskega muzejskega društva ter podpredsednica Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije.

Povezave