Saša Pavlin Stošić

Igralka

Rojena 1988 v Novem sadu. Odraščala in šolala se je v Sloveniji. Po končanem šolanju na Gimnaziji Ledina Ljubljana je v letu 2008 pričela s študijem dramske igre in umetniške besede na AGRFT pod mentorstvom Matjaža Zupančiča in Borisa Ostana. Študij je v letu 2012 zaključila z diplomsko predstavo Zadet pravi čas, diplomirala pa leta 2016 z diplomsko nalogo Annerl v meni.

Med študijem in pozneje je sodelovala v gledaliških produkcijah Mestnega gledališča Ljubljana, Prešernovega gledališča Kranj, APT Novo mesto, Mini teatra, Bunkra, Stare elektrarne, Senzoriuma, Cankarjevega doma Ljubljana, Mestnega gledališča Ptuj, z zavodom Margareta Schwarzwald, Lutkovnega gledališča Ljubljana.

V sezoni 2016/2017 je kot članica Sng Drame Ljubljana nastopila na velikem odru v predstavi Merlin ali pusta dežela v vlogi kraljice Ginevre. V sezoni 2017/2018 v predstavah Županova Micka v vlogi Šterenfeldovke ter v Grenkih sadežih pravice v vlogi Saše Činkole. V sezoni 2018/2019 pa je kot gostja nastopila na velikem odru Sng Drame Ljubljana v predstavi V imenu Matere v vlogi Nastje.

Nastopila je v številnih filmskih, video in televizijskih projektih, med drugim v kratkih filmih Jana Fabrisa Spremembe, Slobodana Maksimoviča The Invisible Hand of Adam Smith, Mitja Ličena in Sonje Prosenc Raj. V celovečernih filmih Polone Sepe ‘Pisma iz Egipta’, Jureta Pervanje ‘Neizstreljeni naboj’, Marka Nabršnika ‘Šanghaj’, Sonje Prosenc ‘Drevo’, Samirja Bajrića ‘Šuplje priče’, Matevža Luzerja ‘Dekleta ne jočejo’ , Petra Bratuše ‘Prebujanja’, ter Tomaža Gorkiča ‘Prekletstvo Valburge’. V televizijskih serijah Usodno vino in seriji Najini mostovi v produkciji POP TV ter Več po oglasih v produkciji RTV Slovenija.

Sodelovala je s Studio Ritmom pri sinhronizaciji, glasovni animaciji večih celovečernih animiranih filmov ter serij kot so Iskanje pozabljive Dory, Štorklje, Avtomobili 3, Domov, Kubo, Winx… idr.

Sedaj deluje kot samozaposlena v kulturi.

Nagrade

  • SPREMEMBE (kratek film) / NAGRADA ZA NAJBOLJŠO IGRALKO / The Indie Fest (US) / 2018
  • SPREMEMBE (kratek film) / NAGRADA ZA NAJBOLJŠO IGRALKO / TMFF (UK) / 2017