Aleš Jan

Režiser

Aleš Jan se je rodil 1943 v Ljubljani. Osnovno šolo je obiskoval v Ljubljani, prav tako gimnazijo, ki jo je zaključil z maturitetno nalogo “Uprizoritve Cankarjevih dram na Slovenskem”. Po končani gimnaziji je najprej študiral na Filozofski fakulteti v Ljubljani smer A/slovenski jezik in književnost in B/ primerjalna književnost in literarna teorija. Po končani I. stopnji B predmeta in absolutoriju A predmeta je študiral tudi na Akademiji za gledališče, radio, film in TV smer gledališka in radijska režija kjer je diplomiral 1968 z uprizoritvijo Cankarjeve Lepe Vide. Za seminarsko delo “Zbor, prolog in epilog v Shakespearovih dramah” je prejel študentsko Prešernovo nagrado.

Po končanem študiju se je kot režiser redno zaposlil na Radiu Ljubljana (kasneje Radio Slovenija), s katerim je neprekinjeno (razen med služenjem vojaškega roka) redno sodeloval od leta 1949, najprej kot otrok-igralec, kasneje kot asistent režije in že med študijem kot režiser-pogodbenik. Njegov režijski opus obsega več kot 600 radijskih iger za odrasle, otroke, dokumentarnih iger, eksperimentalnih iger nanizank itd. Z deli v njegovi režiji je Radio Slovenija sodeloval na skoraj vseh mednarodnih festivalih (Prix Italia, Prix Futura, Prix Europa, Premio Ondas, Prix Morishige, Prix Monte Carlo, Urti prize, Fedor, Prix Ostankino, Prix OIRT, Prix Marulić, Mediamixx, IRIB International Radio Festival Iran, etc.). Kot gost je režiral po vseh radijskih postajah nekdanje Jugoslavije in po številnih evropskih radijskih postajah (Berlin, Budimpešta, Bratislava, Dunaj, Praga, Zagreb, Beograd, Sarajevo, Skopje, Novi Sad, Reykjavik, Trst, etc.). Bil je med prvimi režiserji novo uvedenega programa “Val 202” in prvi ter dolgoletni režiser oddaje “V nedeljo zvečer”. Zrežiral je tudi več kot 60 iger na nosilcih zvoka. Sočasno z delom v radijskem mediju je deloval kot režiser v vseh slovenskih poklicnih dramskih gledališčih in v operi ter v poklicnih gledališčih na področju bivše Jugoslavije. Zrežiral je preko 50 gledaliških predstav najrazličnejših zvrsti - od klasičnih, mladinskih, lutkovnih, eksperimentalnih do opernih. Vzporedno s tema dvema umetniškima dejavnostma je pripravil več manifestativnih prireditev.

Na področju organizacijskega in vodstvenega radijskega in kulturnega delovanja je bil leta 1984 imenovan za vodjo režije v Radiu Ljubljana, po reorganizaciji 1986 pa za urednika uredništva igranega programa Radia Slovenija. Bil je član komisije za odnose med RTV in AGRFTV, član komisije za kulturo v JRT (Jugoslovanska radiotelevizija), in od 1989 dalje član komisije za kulturo pri EBU (Zveza evropskih radijskih postaj). Od 1992 do 1995 je bil koordinator EBU za radijsko igro, od 1995 do 1998 koordinator EBU za radijsko igro in specialne projekte, od 1998 dalje je član EBU projektne skupine za radijsko igro zadolžen za koordinacijo mednarodnih dogodkov in teoretično delo. V letu 2001 je opravljal delo in funkcijo koordinatorja EBU za radijsko igro. Prav tako je bil član strokovnih teles festivalov Prix Italia in Prix Ex Aequo. Bil je tudi član in večkrat predsednik mednarodnih žirij na področju gledališča in radijski igre v okviru festivalov Prix Italia, Prix Futura, Urti Prize and Ex Aequo, Borštnikovo srečanje, festival Zlata paličica itd.

V domačih strokovnih organizacijah je član Združenja dramskih umetnikov Slovenije kjer je bil v času od 1986-1992 tudi predsednik. Je začetnik in pobudnik tradicionalnega Recitacijskega maratona ob slovenskem kulturnem prazniku pred Prešernovimn spomenikom v Ljubljani 8.februarja ob 12.00 od 1986 dalje. Na kulturno-političnem področju je bil v času od 1985-1989 predsednik Zbora izvajalcev pri Kulturni skupnosti Slovenije, član Sveta Drame SNG Ljubljana, član Sveta RTV Slovenija, predsednik in član Prešernovega sklada Republike Slovenije, član in zdaj tudi predsednik Sklada Staneta Severja in drugih strokovnih teles.

V 70-ih letih je bil prvič izvoljen za docenta za radijsko režijo na Akademiji za gledališče, radio, film in TV. Leta 1998 je bil imenovan za rednega profesorja Ljubljanske univerze za predmeta radijska igra ter radijska zgodovina in gledališika režija. Je tudi mentor pri postdiplomskem študiju. Mnogi njegovi študenti so že uveljavljeni umetniki. Nekateri med njimi so s svojimi projekti že sodelovali na mednarodnih festivalih in tudi že prejeli nagrado ali bili nominirani zanjo. Kot gostujoči profesor poučuje tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Poleg umetniškega in pedagoškega dela v Sloveniji je predaval na srečanjih in simpozijih doma in v tujini. Med njimi velja omeniti predavanja o "Danteju na slovenskem radiu" v Rimu v okviru kulture RAI, predavanje za romuski radio, esej za radio WDR Koeln, uvodne študije za knjige o radijski igri, za Antologijo sodobne slovenske radijske igre ter članke v reviji EBU Diffussion ter predavanje na simpoziju o dokumentarnih oddajah v radiu v Neaplju in na temo Pisanje za radio v Machhadu v Iranu. Na temo “radijska kultura” je za Enciklopedijo Slovenije napisal gesli RADIJSKA IGRA in RADIJSKA REŽIJA. Kot vodja projektov v mednarodnem prostoru je sodeloval pri pripravi in izvedbi ter vodenju mednarodnih simpozijev v Firenzah 1988, Edinburghu 1992, Bledu 1995, v Antwerpnu 1998, na Hvaru 1999, Bratislavi 2001, Hvaru 2004, Berlin 2004 (osvojen njegov predlog za evrospki dan radijske kulture), Mashhadu-Iran 2007. Kot predavatelj je sodeloval na simpoziju Delovne skupnosti Alpe-Jadran ter v okviru strokovnih simpozijev EBU. 1992 je za enega takih simpozijev pripravil 16 jezično radijsko verzijo Burgessove drame Srečanje v Valladolidu. Objavil je več člankov v strokovnih revijah, časopisih in zbornikih v Sloveniji in v svetu.

Kot urednik uredništva je vodil uredniško politiko, ki je omogočala in vzpodbujala programske novitete in se uspešno uveljavila v slovenskem in mednarodnem prostoru - v Sloveniji s pozitivnimi ocenami strokovnih kritikov (v drugih medijih) in s popularno nagrad VIKTOR leta 1997 in 1998, v tujini pa s predstavitvami na mednarodnih festivalih. Takšna uredniška politika je pripeljala do uveljavitve slovenske radijske igre in njenih ustvarjalcev v širšem evropskem in svetovnem prostoru. Ena izmed teh uveljavitev je, da je EBU na Janovo pobudo uvedla projekt “Ciklus predstavitev kultur manjštevilnih narodov”, v katerem je bila slovenska radijska igra imenovana za “EBU kulturo leta 1995”. V okviru te akcije je v letu 1995 slovensko radijsko igro, prevedeno v jezike drugih evropskih narodov, poslušalo okrog 250 milijonov poslušalcev raznih evropskih radijskih postaj.

Za svoje delo na umetniškem področju je v Sloveniji, Jugoslaviji in v tujini prejel več kot 30 nagrad za režijo v vseh zvrsteh radijskega področja (drama, glasba, dokumentarne in eksperimentalne oddaje) in na gledališkem področju (drama, opera, lutkovne predstave), na področju glasbenega založništva in spleta. med nagradami naj omenimo nagrado PRIX RAI na festivalu prix Italia 1978, nagrado PRIX OIRT na festivalu OIRT Varšava 1988, in nagrado na IRIB International Radio Festival 2006 v Iranu, nagrado združenja dramskih umetnikov Poljske, nagrado Mediamixx v Albeni v Bolgariji, nagrado za gledališko režijo v BiH, Borštnikovo priznanje, Borštnikovo zlato značko itd. Za režijsko delovanje na radijskem področju je prejel tudi najvišji slovenski kulturni priznanji - nagrado Prešernovega sklada 1978 in Župančičevo nagrado 2001.

NAGRADE:

1.
ŠTUDENTSKA Univerza v Zbor, prolog i
PREŠERNOVA NAGRADA Ljubljani epilog v Shakespear ovih dramah 1967

2.
NAGRADA ZA Teden radia JRT Žarko Petan:
REŽIJO Ohrid 1972 Obtoženi volk 1972

3.
NAGRADA ZA Teden radia JRT Franček Rudolf:
REŽIJO Ohrid 1976 POLŽ JOŽE 1976

4.
POHVALA ZA Teden radia JRT oddaja o scenski
ODDAJO V CELOTI Ohrid 1978 glasbi IGRE IN PESMI
1978

5.
NAGRADA ZA Teden radia JRT V. Kocjančič:
REŽIJO Ohrid 1978 EN DAN DENISA
IVANOVIČA 1978

6.
NAGRADA RAI Prix Italia RAI V. Kocjančič:
Milano EN DAN DENISA
IVANOVIČA 1978

7.
NAGRADA ZA Srečanje gled. SRBIH Dušan Jovanović:
REŽIJO BIH-Brčko GENERACIJE 1978

8.
NAGRADA PREŠERNO- SR Slovenija RADIJSKE REŽIJE
VEGA SKLADA V LETIH 1977-78 1979

9.
NAGRADA ZA DELO Teden radia JRT Uroš Kalčič:
DELO V CELOTI Ohrid 1979 KO BOM VELIK,
BOM ŽABA 1979

10.
NAGRADA ZA Teden radia JRT Frane Puntar:
REŽIJO Ohrid 1982 PULOVER 1982

11.
PRIX OIRT festival OIRT OIRT S. Makarovič:
ZA REŽIJO Varšava MRTVEC PRIDE PO
LJUBICO 1988

12.
PRIX OIRT ZA festival OIRT OIRT S. Makarovič:
ODDAJO V CELOTI Varšava MRTVEC PRIDE PO
(GRAND PRIX) LJUBICO 1988

13.
NAGRADA ZA DELO operni bienale Festival Danilo Švara:
DELO V CELOTI Ljubljana Ljubljana SLOVO OD MLADOSTI
1988

14.
DIPLOMA ZA Borštnikovo Borštni- Tone Čufar:
REŽIJO srečanje kovo sreč. ŠČURKI 1980

15.
NAGRADA ZA DELO Teden radia JRT Aleš Jan:
DELO V CELOTI Ohrid 1990 HAMLET EXPRES 1990

16.
NAGRADA ZA DELO Teden radia JRT L.Engelman-A.Jan:
DELO V CELOTI Ohrid 1990 IN PRICIPIO ERANT
PERCUSSIONES 1990

17.
NAGRADA ZA Teden radia JRT L.Engelman-A.Jan:
REŽIJO Ohrid 1990 IN PRICIPIO ERANT
PERCUSSIONES 1990

18.
ZLATA ZNAČKA Borštnikovo Borštni- ZA UMETNIŠKA IN
BORŠTNIKOVEGA srečanje kovo sr. ORGANIZACIJSKA DELA
SREČANJA Maribor 1990

19.
NAGRADA ZA DELO FEDOR Radio A.Jan-J.Vidakovič:
V CELOTI Beograd Bg-JRT ARS MEDICINE SLOVI
NAE 1989
20.
PLAKETA RTV RTV RTV ZA UMETNIŠKA DELA
LJUBLJANA Ljubljana Ljublj. IN REŽIJE RADIJSKIH
IGER 1990

21.
2.nagrada na natečaju OBČINA režija ŠKOFJELOŠKEGA
ZA REŽIJO ŠKOFJE ŠKOFJA PASIJONA 15.1.1993
LOŠKEGA PASIJONA LOKA

22.
ZLATI PETELIN Agencija Koper izbor kompilacije CD 13.6-2001
ZA NAJBOLJŠO CD Ovum NEIZTROHNJENO SRCE
KOMPILACIJO 2000

23.
ŽUPANČIČEVA NAGRADA Mesto
Ljubljana NEIZTROHNJENO SRCE
Za režijo nadaljevanke v 24 delih NEIZTROHNJENO SRCE 13.6.2001
Za pripravo in izvedbo koncerta Prešernovih pesmi v CD
In za umetniške dosežke v sezoni 2000/2001

24.
PRIZNANJE RTV SLOVENIJA RTV SLO 15.12.2001
Za prejemnike mednarodnih in domačih nagrad v letu 2001
(vezano na Župančičevo nagrado in za Zlatega petelina)

25.
ZLATI BOBEN 2000 Portorož,
mednarodni festival za marketing, promocijo

26
Družba PARSEK 2.6./10.2000
za spletno stran www.rtvslo.si/zgodovina Jan avtor prispevka na temo radijska igra

27
IRIB, 7. MEDNARODNI Ivo Svetina-Aleš Jan:
RADIJSKI FESTIVAL A.T.L. 16.5.2006
Za dokumentarno oddajo A.T.L. Zibakenar
Anton Tomaž Linhart Iran

28.
Letna nagrada Radia Slovenija RTV Ljubljana 1971
za režijo Momo Kapor: Jolly Joker

29.
PRIZNANJE RTV SLO za prejemnike mednarodnih nagrad 2007 2007
(vezano na nagrado IRIB v Iranu za A.T.L.)

30.
NAGRADA ZA MEDIAMIXX FESTIVAL Ivo Svetina-Aleš Jan:
NAJBOLJŠO KULTURNO A.T.L. 10.06.2007
ODDAJO Albena
Za dokumentarno oddajo A.T.L. Bolgarija
Anton Tomaž Linhart

REŽIJE RADIJSKIH ODDAJ
Kratke radijske igre

1. Afanti (kratka) - Ujgurska ljudska - KRI - 9,25 - G-3325/1
2. Hamlet ekspres - Shakespeare William / Jan Aleš - KRI - 9,25 - G-2508/3
3. Vsakdanja bomba - Lužan Pavel - KRI - 9,5 - G-2508/1
4. Vreča modrosti - Ujgurska ljudska - KRI - 6,35 - G-3325/6
5. Mozart in Salieri - Puškin Aleksander Sergejevič - KRI - 16,2 - G-14620
6. Volitve s streljanjem - Mikeln Miloš - KRI - 3,3 - G-2508/2
7. Cmoki in zakoni - Ujgurska ljudska - KRI - 4,2 - G-3325/5
8. Gong - Krstić Rade - KRI - 6,1 - G-2508/4
9. Srečanje - Pavlova Muza Konstantinova - KRI - 5,5 - G-28653/1
10. Metro - Pavlova Muza Konstantinova - KRI - 14 - G-28653/2
11. Draguljarji - Pavlova Muza Konstantinova - KRI - 9 - G-28653/3
12. Iz življenja nekega kraljeviča - Pavlova Muza Konstantinova - KRI - 4,5 - G-28653/5
13. Konec sveta - Ujgurska ljudska - KRI - 9 - G-3325/4
14. Središče sveta - Ujgurska ljudska - KRI - 9,15 - G-3325/2
15. Vražji računi - Lužan Pavel - KRI - 13,45 - G-2508/5
16. Hlpc - Cankar Ivan - KRI - 14,3 - G-26507
17. Dunajski valček z naslovi - Kishon Ephraim - KRI - 11,3 - G-29181
18. Na reki - Ujgurska ljudska - KRI - 3,35 - G-3325/3
19. Enci benci - ljudski - KRI - 6,25 - G-1386
20. Portret dečka s cvetlico v roki - Grum Slavko - KRI - 10,35 - G-9905/1
21. Svet Florjan, pomagaj nam! - Cankar Ivan - KRI - 10,25 - G-3902
22. Živela svoboda tiska - Lužan Pavel - KRI - 14,2 - G-3779/1
23. Leon in Lea - Alegre Jean Paul - KRI - 4,48 - G-29405/1
24. Sitnosti s čustvi - Gaborovič Nada - KRI - 12,55 - G-1468
25. Mojster Eckhart sobratom - Vresnik Primož - KRI - 13,45 - G-9737
26. Novakovi-01-Rojstnodnevno kosilo - Novak Nina - KRI - 8,5 - G-31254/2
27. Novakovi-98-Silvester - Lužan Pavel - KRI - 10 - G-32557
28. Novakovi-02-Naporna plat resnice - Lužan Pavel - KRI - 9,2 - G-31254/5
29. Novakovi-03-Pustne vaje - Lužan Pavel - KRI - 11 - G-31337/1
30. Novakovi-04-Prešernova nagrada - Novak Nina - KRI - 12,2 - G-31337/3
31. Novakovi-99-Novi medeni teden - Novak Nina - KRI - 10,3 - G-34526/2
32. Novakovi-05-Olimpijski virus - Novak Nina - KRI - 8,35 - G-31337/4
33. Novakovi-100-Sneg - Novak Nina - KRI - 8,5 - G-32557/2
34. Novakovi-06-Zunaj sije sonce - Gluvić Goran - KRI - 7,4 - G-31254/1
35. Novakovi-101-Koga povabiti na večerjo - Gluvić Goran - KRI - 7,57 - G-31256/2
36. Novakovi-07-Ta je dobra - Lužan Pavel - KRI - 8,2 - G-31256/1
37. Novakovi-08-Sobotna jutranja kava - Novak Nina - KRI - 9,5 - G-31256/3
38. Novakovi-09-Zunanja trgovina - Gluvić Goran - KRI - 7 - G-31254/3
39. Novakovi-10-Ribolov - Gluvić Goran - KRI - 7,45 - G-31337/2
40. Novakovi-11-Potica - Lužan Pavel - KRI - 9,4 - G-31440/3
41. Novakovi-12-Prelepa ljubezen - Novak Nina - KRI - 10,25 - G-31256/4
42. Novakovi-13-Obisk - Gluvić Goran - KRI - 10,1 - G-31440/1
43. Novakovi-14-Toreador, pripravi se na boj - Novak Nina - KRI - 10,1 - G-31440/4
44. Novakovi-15-Spomin na nekdanje čase - Novak Nina - KRI - 9,55 - G-31254/4
45. Novakovi-95-Zlata ribica - Lužan Pavel - KRI - 10,17 - G-31440/2
46. Novakovi-96-Mož naj bo doma - Novak Nina - KRI - 8,2 - G-31437/3
47. Novakovi-97-Deževen dan - Novak Nina - KRI - 6 - G-31437/2
48. Novakovi-16-Biti ali ne biti - Novak Nina - KRI - 8,5 - G-31437/1
49. Novakovi-17-Hvala, ker ne kadite - Kocjančič Vladimir - KRI - 12,4 - G-31594/1
50. Novakovi-18-Slovenski iskalci - Lužan Pavel - KRI - 10 - G-31593/2
51. Novakovi-19-Sanjam, torej sem - Novak Nina - KRI - 12,18 - G-31594
52. Novakovi-20-Kresna noč - Lužan Pavel - KRI - 11,4 - G-31803/1
53. Novakovi-21-Analize - Gluvić Goran - KRI - 6,5 - G-31593/1
54. Novakovi-22-Mundial 94 - Gluvić Goran - KRI - 9,1 - G-31802/3
55. Novakovi-23-Nazaj k naravi - Novak Nina - KRI - 8,15 - G-31593/4
56. Novakovi-24-Izlet na Bled - Gluvić Goran - KRI - 8,15 - G-31803/2
57. Novakovi-25-Bioenergija - Novak Nina - KRI - 8,5 - G-31803/3
58. Novakovi-26-Hočem biti lepa - Novak Nina - KRI - 8,35 - G-31802/4
59. Novakovi-27-Mačo Pičo - Logar Matija - KRI - 11 - G-17657/2
60. Novakovi-28-Igra v avgustu - Lužan Pavel - KRI - 11,2 - G-31803/4
61. Novakovi-29-Žehta po dopustu - Gluvić Goran - KRI - 8,1 - G-17936/1
62. Novakovi-30-Lajna s pedigrejem - Logar Matija - KRI - 9,35 - G-17936/3
63. Novakovi-31-Igre na srečo - Gluvić Goran - KRI - 8,5 - G-31593/3
64. Novakovi-32-Selitev - Novak Nina - KRI - 10,3 - G-31802/2
65. Novakovi-33-Prenovimo hišo - Kocjančič Vladimir - KRI - 10,15 - G-17657/4
66. Novakovi-34-Vsakdanja pokora - Lužan Pavel - KRI - 10,3 - G-31802/1
67. Novakovi-35-Gladovna stavka - Novak Nina - KRI - 8,5 - G-17936/2
68. Novakovi-36-Meteor - Lužan Pavel - KRI - 10,4 - G-17657/3
69. Novakovi-37-Izgubljena rokavica - Novak Nina - KRI - 10,55 - G-17631
70. Novakovi-38-Zlata jesen - Lužan Pavel - KRI - 9,35 - G-17631/2
71. Novakovi-39-Vroča jesen - Gluvić Goran - KRI - 9,2 - G-32371/1
72. Novakovi-40-Karaoke - Novak Nina - KRI - 12,1 - G-32371/3
73. Novakovi-41-Vražja igra - Lužan Pavel - KRI - 12 - G-17631/1
74. Novakovi-42-Zimska vročica - Lužan Pavel - KRI - 12,3 - G-32558/4
75. Novakovi-43-Čudežne roke - Gluvić Goran - KRI - 10,5 - G-32371/4
76. Novakovi-44-Miklavževanje - Novak Nina - KRI - 10 - G-32558/2
77. Novakovi-46-Orška gospoda - Novak Nina - KRI - 11,2 - G-32557/1
78. Novakovi-47-Tepežkanje - Novak Nina - KRI - 7,4 - G-6620/2
79. Dežurni pesnik-04-Svetovna tema - Lužan Pavel - KRI - 10,2 - G-34625/4
80. Dežurni pesnik-02-Biti za, biti proti - Lužan Pavel - KRI - 3,3 - G-34625/2
81. Dežurni pesnik-08-Poeta laureatus - Lužan Pavel - KRI - 4,5 - G-34625/8
82. Novakovi-48-Sarmice - Gluvić Goran - KRI - 10,25 - G-2822/4
83. Novakovi-49-Varovalke - Gjud Bogdan - KRI - 9,2 - G-32370/2
84. Novakovi-50-Rdeče in črno - Lužan Pavel - KRI - 11,5 - G-32371/2
85. Novakovi-51-Jutranje slabosti - Novak Nina - KRI - 8,45 - G-32370/4
86. Novakovi-52-Pozor, snemamo - Kocjančič Vladimir - KRI - 10,35 - G-17631/4
87. Novakovi-53-Tožniki in dolžniki - Lužan Pavel - KRI - 10,5 - G-2822/3
88. Novakovi-54-Valentinovo - Gluvić Goran - KRI - 8,2 - G-32933/2
89. Novakovi-55-Štirje letni časi - Novak Nina - KRI - 10,5 - G-6620/3
90. Novakovi-56-Hamlet v kraljestvu Zlatoroga - Lužan Pavel - KRI - 12,2 - G-32932/2
91. Novakovi-57-Ginekološki pregled - Novak Nina - KRI - 9,35 - G-2822/1
92. Novakovi-58-Tek na smučeh - Gluvić Goran - KRI - 12,1 - G-32932/3
93. Novakovi-59-Treba je znati - Lužan Pavel - KRI - 12 - G-32932/1
94. Novakovi-60-Slovensko kosilo - Novak Nina - KRI - 10 - G-33162/3
95. Novakovi-61-Redukcija - Gluvić Goran - KRI - 9 - G-32558/3
96. Novakovi-62-Speedy Gonzales - Lužan Pavel - KRI - 10,4 - G-32370/3
97. Novakovi-63-Rumena soba - Novak Nina - KRI - 9,3 - G-33162/1
98. Novakovi-64-Dobra naložba - Gluvić Goran - KRI - 9,25 - G-6620/1
99. Novakovi-65-Svoboda - Novak Nina - KRI - 10 - G-33163/2
100. Novakovi-66-TV koristi - Gluvić Goran - KRI - 9,3 - G-33618/1
101. Novakovi-67-Denar, money, geld - Lužan Pavel - KRI - 10,15 - G-33617/3
102. Novakovi-68-Žur - Novak Nina - KRI - 10,4 - G-33162/4
103. Novakovi-69-Radijski workshop - Novak Nina - KRI - 7,45 - G-33726/3
104. Novakovi-70-Krive so ozonske luknje - Gluvić Goran - KRI - 11 - G-33162/2
105. Novakovi-71-Nesramni duh - Novak Nina - KRI - 10,35 - G-32933/3
106. Novakovi-72-Hrup za hrup - Lužan Pavel - KRI - 10,35 - G-2822/2
107. Novakovi-73-Jure gre v Ameriko - Gluvić Goran - KRI - 10,1 - G-33726/1
108. Novakovi-74-Statusni simbol - Novak Nina - KRI - 8,07 - G-33614/2
109. Novakovi-75-Na plaži - Gluvić Goran - KRI - 10,12 - G-33617/1
110. Novakovi-76-Havaji - Lužan Pavel - KRI - 12 - G-33618/3
111. Novakovi-77-Kaj si rekel - Novak Nina - KRI - 8,15 - G-32933/1
112. Novakovi-78-Naš avto - Novak Nina - KRI - 8,37 - G-33726/2
113. Novakovi-79-Sreča prihaja po pošti - Lužan Pavel - KRI - 11 - G-32558/1
114. Novakovi-80-Mali in veliki pujs - Novak Nina - KRI - 8,5 - G-33618/2
115. Novakovi-81-Zgodilo se je - Logar Matija - KRI - 11 - G-33163/1
116. Novakovi-82-Umetniška slika - Novak Nina - KRI - 9,35 - G-34224/1
117. Novakovi-83-Suha para - Novak Nina - KRI - 8,1 - G-17657/1
118. Novakovi-84-Sanjske bukve - Gluvić Goran - KRI - 8,13 - G-33618/4
119. Novakovi-85-Računalniško oblikovanje - Novak Nina - KRI - 9,3 - G-34224/3
120. Novakovi-86-Jesenske gobe - Gluvić Goran - KRI - 9,25 - G-34224/4
121. Novakovi-87-Vojak naj bo - Novak Nina - KRI - 8,5 - G-33617/4
122. Dežurni pesnik-01-Poezija in vremenska napoved - Lužan Pavel - KRI - 3,45 - G-34625/1
123. Novakovi-89-Fantomska nesreča - Novak Nina - KRI - 9,3 - G-34556/3
124. Dežurni pesnik-03-Prazen piedestal - Lužan Pavel - KRI - 3,2 - G-34625/3
125. Dežurni pesnik-05-Klin se izbija s klinom - Lužan Pavel - KRI - 3,3 - G-34625/5
126. Novakovi-91-Stotič na radiu - Novak Nina - KRI - 9,55 - G-34527/2
127. Dežurni pesnik-06-Tišina - Lužan Pavel - KRI - 3,25 - G-34625/6
128. Novakovi-92-Podaljšana igra - Gluvić Goran - KRI - 10,45 - G-34526/1
129. Dežurni pesnik-07-Novi človek, nova Evropa - Lužan Pavel - KRI - 3,1 - G-34625/7
130. Novakovi-93-Nakupovanje - Novak Nina - KRI - 8,5 - G-34526/4
131. Novakovi-94-Predvolilni boj - Gluvić Goran - KRI - 8 - G-34527/1
132. Dežurni pesnik-09-Pravljica v modernem duhu - Lužan Pavel - KRI - 4,2 - G-34625/9
133. Dežurni pesnik-10-Vzklik po etru - Lužan Pavel - KRI - 5 - G-34625/10
134. Prvi, drugi - Pavlova Muza Konstantinova - KRI - 6,25 - G-28653/4
135. Toreador, pripravi se na boj - Novak Nina - KRI - 15 - G-31775
136. Pesem za stenice, sopran in bariton - Gogala Matija, Jan Aleš - KRI - 13,05 - G-2648
137. Nova pisarija - Prešeren France - KRI - 9,15 - G-37259
138. Karmenka z našega štanta - Lainšček Feri - KRI - 10,3 - G-39014
139. Grlovka - Mark Twain - KRI - 12,05 - G-39246
140. Skodelica čaja - Gremina Elena - KRI - 12,05 - G-39372
141. Spomenik v Pragi - Jerome Jerome Klapka - KRI - 13,2 - G-39267
142. Uhelj - Puc Draga - KRI - 5,15 - G-8052
143. Zakonski in nezakonski otrok - Lainšček Feri - KRI - 12,2 - G-39587
144. Za krajšno je vredno tudi trpeti - Kreft Bratko - KRI - 3,2 - G-12066
145. Žrtev, žrtvi, žrtve - Kočar Tomo - KRI - 10,5 - G-41343
146. Neiztrohnjeno srce-01-Od doma - Slodnjak Anton - KRI - 15,05 - G-41771/1
147. Neiztrohnjeno srce-02-Prvi dvomi - Slodnjak Anton - KRI - 15,1 - G-41771/2
148. Neiztrohnjeno srce-03-Prijatelji - Slodnjak Anton - KRI - 15,35 - G-41772/1
149. Neiztrohnjeno srce-04-Upor - Slodnjak Anton - KRI - 15,1 - G-41772/2
150. Neiztrohnjeno srce-05-Prvič na Dunaju - Slodnjak Anton - KRI - 16,4 - G-41773/1
151. Neiztrohnjeno srce-06-Zavrnitev - Slodnjak Anton - KRI - 14,3 - G-41773/2
152. Neiztrohnjeno srce-07-Prvi odmevi - Slodnjak Anton - KRI - 14,45 - G-41774/1
153. Neiztrohnjeno srce-08-Spet doma - Slodnjak Anton - KRI - 15,05 - G-41774/2
154. Neiztrohnjeno srce-09-V Lysicah - Slodnjak Anton - KRI - 15,05 - g-41831/1
155. Neiztrohnjeno srce-10-Za kruh in pesem - Slodnjak Anton - KRI - 14,1 - G-41831/2
156. Neiztrohnjeno srce-11-Apolon ali Eros - Slodnjak Anton - KRI - 15,05 - G-41832/1
157. Neiztrohnjeno srce-12-Prva slava, up in strah - Slodnjak Anton - KRI - 13,4 - G-41832/2
158. Neiztrohnjeno srce-13-Poslednji utrinek mladih dni - Slodnjak Anton - KRI - 14,2 - G-41833/1
159. Neiztrohnjeno srce-14-Vicit amor - Slodnjak Anton - KRI - 12,2 - G-41833/2
160. Neiztrohnjeno srce-15-Nov Orfej k sebi vlekel boš - Slodnjak Anton - KRI - 16 - G-41834/1
161. Neiztrohnjeno srce-16-Sonetni venec - Slodnjak Anton - KRI - 13,4 - G-41834/2
162. Neiztrohnjeno srce-17-Čopovo slovo - Slodnjak Anton - KRI - 14,3 - G-41874/1
163. Neiztrohnjeno srce-18-Živeti - Slodnjak Anton - KRI - 14,55 - G-41874/2
164. Neiztrohnjeno srce-19-V dionizijevem kolu - Slodnjak Anton - KRI - 15,08 - G-41875/1
165. Neiztrohnjeno srce-20-Kaplje za dušo - Slodnjak Anton - KRI - 15,1 - G-41875/2
166. Neiztrohnjeno srce-21-V Smoletov spomin - Slodnjak Anton - KRI - 15,05 - G-41876/1
167. Neiztrohnjeno srce-22-Matere - Slodnjak Anton - KRI - 15,3 - G-41876/2
168. Neiztrohnjeno srce-23-Zadnje upanje - Slodnjak Anton - KRI - 13,15 - G-41877/1
169. Neiztrohnjeno srce-24-Konec - Slodnjak Anton - KRI - 15,3 - G-41877/2
170. Mrk - Puc Draga - KRI - 6 - G-41579
171. Bordel - Ferrer Renée - KRI - 13,3 - , + CD-8
172. Zgoda Pavla Golie in Cirila Kosmača - Igor Torkar - KRI - 13,4 - G-31228, + CD-7
173. Poslovni razred-6-Pomemben pogovor - Martin Suter - KRI - 4,55 - G-43788 + CD-41
174. Kosilo v Benetkah - Briner Alejandro - KRI - 13,1 - G-44544, + CD-7
175. Rešena - Maupassant Guy de - KRI - 13,55 - G-46193
176. Upornik - Grum Slavko - KRI - 10,28 - CD-212

RADIJSKE IGRE ZA ODRASLE:

1. Hlapci - Cankar Ivan - RI - 33,45 - G-2967
2. Dantonova smrt - Buchner Georg - RI - 37,15 - G-4509
3. Križarjenje po Atlantiku - Nelson Gattey Charles, Bramley Moore Zelma - RI - 49,3 - G-4733
4. Vsakomur svoje - Korpilina Esko - RI - 61 - G-5211,G-5212
5. Pritlikavci - Pinter Harold - RI - 57,1 - G-5172, 5277
6. Ponoči so vse mačke črne - Puchert Rainer - RI - 38,4 - G-5404
7. Dekle z Marne - Franck Alain - RI - 53,35 - G-4503,G-4504
8. Križev pot - Poppe Andries - RI - 34,55 - G-5594
9. Prerokba - Handke Peter - RI - 30 - G-5739
10. Perpetuum mobile (Wudler) - Wudler Borivoj - RI - 40,15 - G-6200
11. Jolly jockey - Kapor Momo - RI - 41,15 - G-6568
12. Žrtev Helena - Hildesheimer Wolfgang - RI - 58,35 - G-6623,G-6624
13. Romeo in Julija - Zidar Pavle - RI - 47,5 - G-6713
14. Kjer žabe letajo - Hagerup Helge - RI - 42,4 - G-6739
15. Porotniki - Klima Ivan - RI - 51 - G-7135
16. Dobrodošlica - Jones Gerry - RI - 44,55 - G-7537
17. Peščeni hrib - Kiš Danilo - RI - 31,05 - G-7248
18. Polž Jože - Rudolf Franček - RI - 32,02 - G-7322
19. Veliko pristanišče - Smačoski Boško - RI - 50,3 - G-8025
20. Cankarjana - Cankar Ivan - RI - 42,15 - G-8720
21. Predmeti - Mandy Ivan - RI - 22,45 - G-7092
22. Zimski prostor - Marović Petrasov Tonči - RI - 36,55 - G-8355
23. Ognjeni krst - Rudolf Franček - RI - 36,15 - G-8377
24. Podobe iz sanj - Gospod stotnik. Ledo. Kralj Matjaž. - Cankar Ivan - RI - 26,02 - G-8125
25. Slovo umetnika Petra - Kocjančič Vladimir - RI - 48,45 - G-9384
26. Harrisu zaupamo - Hagerup Helge - RI - 46,3 - G-9600
27. Slovenske narodne - Rudolf Franček - RI - 32,55 - G-9982
28. Metulj (Djurdjević) - Djurdjević Miodrag - RI - 44,04 - G-10241
29. Okrvavljeno listje - Soyinka Wole - RI - 48 - G-10406
30. Jutri ob tem času - Thiongo Ngugi Wa - RI - 32 - G-11344
31. En dan Denisa Ivanoviča - Kocjančič Vladimir - RI - 40,5 - G-11282
32. Dviganje - Cashman Denis - RI - 49,35 - G-11643
33. Plastična jelka ni prava jelka - Janicki Jerzy - RI - 52 - G-11744
34. Besede - Josipovici Gabriel - RI - 45 - G-4267
35. Oklepniki in rumena ruta - Kozinc Željko - RI - 22 - G-11914
36. Ko bom velik, bom žaba - Kalčič Uroš - RI - 42,25 - G-12690
37. Zločin - Potrč Ivan - RI - 44,02 - G-10995
38. Henry med slavci - Tucker Colin - RI - 53,4 - G-11281
39. Pretok informacij d.d. - Koskinen Ari, Vainio Vanio - RI - 47,25 - G-11571
40. Osvajanje vrha - Suhodolčan Leopold - RI - 45,4 - G-14225
41. Kontrabas išče ljubezen - Filippone Colonna Maria - RI - 26,3 - G-13780
42. Frontno gledališče - Valič Aleksander - RI - 44,5 - G-7911
43. Zaprti dosje - Konjar Viktor - RI - 47,35 - G-15595
44. Potegavščina - Haworth Don - RI - 56,4 - G-15523, 15570
45. Izginotje - Isaković Miroslav - RI - 59,2 - G-16405, G-16406
46. Tovariška večerja bivših mehanikov Odreda kamikaze - Parker Stewart - RI - 63,4 - G-16827,G-16828
47. Magdalena - Hitrec Hrvoje - RI - 28,3 - G-16874
48. Najdaljša noč - Suhodolčan Leopold - RI - 49,3 - G-16968, 16969
49. Cesarski kos 1. del - Troll Thaddaus - RI - 55,45 - G-12475
50. Cesarski kos 2. del - Troll Thaddaus - RI - 58,45 - G-13081,G-11141
51. Odstop - Povše Janez - RI - 45,25 - G-6971
52. Pulover - Puntar Frane - RI - 41,55 - G-17451
53. Gospodične za Diora - Kraus Pavel - RI - 50,4 - G-17385
54. Mrtvec in filozof - Enzensberger Hans Magnus - RI - 42,35 - G-18024
55. Ciao, Massimo ali Maksimiljan in hudič - Kuhnelt Hans Friedrich - RI - 53,5 - G-18107
56. Prehod - Peršak Tone - RI - 33,1 - G-18350
57. Superblok ena - Šnajder Slobodan - RI - 49 - G-18544
58. Tovariš Peter - Jesih Milan - RI - 42 - G-13110
59. Poslednji klovni - Pavelkić Rade - RI - 43,5 - G-27020
60. Hrvatski Faust - Šnajder Slobodan - RI - 79,1 - G-19403, G-19404
61. Maturanti - Petan Žarko - RI - 33 - G-19596
62. En dan Pala Paliča - Pavlova Muza Konstantinova - RI - 39,3 - G-19677
63. V hvalo norosti - Bart Williams Gaston - RI - 50,3 - G-19955
64. Izpoved hudodelca - Jančar Drago - RI - 63 - G-17878, 20261
65. Borza soprogov - Lubardić Jovan - RI - 41,15 - G-18682
66. Kričač - 01 - Agent iz Rima - Marodić Aleksander - RI - 37,2 - G-20571
67. Kričač - 02 - Prosper - Marodić Aleksander - RI - 38,35 - G-20572
68. Kričač - 04 - Napad in protinapad - Marodić Aleksander - RI - 26,2 - G-20574
69. Kričač - 05 - Rahel dotik ljubezni - Marodić Aleksander - RI - 31 - G-20575
70. Kričač - 06 - Volkovi med seboj - Marodić Aleksander - RI - 40,2 - G-20576
71. Kričač - 07 - Dnevi preizkušnje - Marodić Aleksander - RI - 25,35 - G-20577
72. Kričač - 08 - Iz oči v oči - Marodić Aleksander - RI - 28,35 - G-20578
73. Kričač - 09 - Sekira in tnalo - Marodić Aleksander - RI - 35,2 - G-20579
74. Kričač - 10 - Pobeg - Marodić Aleksander - RI - 36,15 - G-20580
75. Kričač - 11 - Izdajalec - Marodić Aleksander - RI - 40,1 - G-20581
76. Kričač - 12 - Obračun - Marodić Aleksander - RI - 40,05 - G-20582
77. Povišek - Perec Georges - RI - 51,15 - G-21175
78. Odčarani krog - Lužan Pavel - RI - 35,35 - G-21515
79. Rutinski primer - Zlobec Jaša - RI - 48 - G-21600
80. Nesporazum - Isaković Alija - RI - 40,5 - G-21839
81. Če je na primer samo eden v enem prostoru - Mon Franz - RI - 32,2 - G-22042
82. Komisija za samomore - Fritz Ervin - RI - 48 - G-22157
83. Rešitelji - Lužan Pavel - RI - 34,45 - G-22204
84. Lovci na utve - Loveid Cecilie - RI - 56 - G-22861, G-22862
85. Igra z glasom - Schwajda Gyorgy - RI - 32,3 - G-22875
86. Andrej Chenier - Mrak Ivan - RI - 58,15 - G-23130, G-23131
87. Prepovedani vrt - Dorst Tankred - RI - 63 - G-23186, 23187
88. Govorica - Josephson Erland - RI - 35,5 - G-15674
89. Doktor - Vipotnik Janez - RI - 52,1 - G-19690
90. Jezik Pascal - Šeligo Rudi - RI - 48,3 - G-23643
91. Sosed iz pritličja in hruškova marmelada - Popovski Ilija - RI - 48,5 - G-20377
92. Afanti (dolga) - Ujgurska ljudska - RI - 43,45 - G-23944
93. Kaktus - Walczak Grzegorz - RI - 34,05 - G-20870
94. Gora ni nora - Lužan Pavel - RI - 54,2 - G-23646, G-23647
95. Dež v Rethelu - Pirotte Jean-Claude - RI - 29 - G-23743
96. Popoldanski počitek - Matej Bor (Pavšič Vladimir) - RI - 62,15 - G-23835, 24251
97. Lutkar iz Lodza - Segal Gilles - RI - 54,1 - G-24303, G-24326
98. Paskvelija - Čingo Živko - RI - 47,1 - G-24416
99. Mož, ki je najhitreje odpiral konzerve - Gluvić Goran - RI - 52,15 - G-24531
100. Bele vrtnice - Obrenović Aleksandar - RI - 51,45 - G-11406
101. Globoko jeseni - Jesih Milan - RI - 46,4 - G-24882
102. Rip van Winkle - Frisch Max - RI - 70,5 - G-25003, G-25004
103. Ljudska medicina - Medicinae popularis Sloveniae ars - Jan Aleš, Vidakovič Jasna - RI - 27,45 - G-24935
104. Karantena - Fritz Ervin - RI - 47,3 - G-343
105. Starci - Makarovič Svetlana - RI - 53,3 - G-25132
106. Zadeva Flower - Saunders James - RI - 45,5 - G-59
107. Palestinska figa - Zidar Pavle - RI - 44,44 - G-24081
108. Rdeče in sinje med drevjem - Partljič Tone - RI - 53,25 - G-971
109. Ženske s Siona - Pekić Borislav - RI - 60,5 - G-25365, G-25378
110. Zvedave ženske - Ferrari Wolf - RI - 56,3 - G-1254,G-1348
111. Krik pred zadušitvijo - Buggert Christoph - RI - 55,5 - G-653, G-824
112. Mrtvec pride po ljubico - Makarovič Svetlana - RI - 67,4 - G-26262
113. Gabrijel in Mihael - Snoj Jože - RI - 57,05 - G-25275, G-26420
114. Santis - Walser Martin - RI - 54 - G-26449, 26478
115. James Joyce na Valpurgino noč - Cafiero Giuseppe - RI - 80,2 - G-5662, G-26592
116. Ključ - Tomšič Marjan - RI - 34,5 - G-10421
117. Kandidat - Lužan Pavel - RI - 46,25 - G-27380
118. Lubenica - Brvar Andrej - RI - 31,3 - G-27015
119. Odloži slušalko - Minghella Anthony - RI - 24,25 - G-27007
120. Razprodaja - Pejković Stanislav - RI - 34 - G-28130
121. Kranjski komedijanti - Kreft Bratko - RI - 142,15 - G-2204, 2205, 58, 850
122. Še vedno ga ljubim - Jovanović Dušan - RI - 27,3 - G-28513
123. Panonsko morje - Vincetič Milan - RI - 50,5 - G-1251
124. Stampedo - Filipčič Emil - RI - 39,35 - G-985
125. Pelcli na dopustu - Grizila Sonja - RI - 53 - G-26738, 5620
126. Poslanstvo Wege - Durrenmatt Friedrich - RI - 59,15 - G-29057, 29058
127. Paganinijeva zadnja izpoved - Rose Jon - RI - 37,45 - G-5641
128. Xerxes ali strah - Rudolf Franček - RI - 49 - G-23486
129. Zlata ulica de la Paix še vedno pod šokom - Larriaga Jean - RI - 50,25 - G-29259
130. Srečanje v Valladolidu - slovenska - Burgess Anthony - RI - 74,3 - G-45178
131. Plamenica - Kocbek Edvard - RI - 36,3 - G-5824
132. Argentinski tango - Gluvić Goran - RI - 49,15 - G-27618
133. Carlos - Gluvić Goran - RI - 46 - G-26905
134. Vonj po mrtvecih - Dekleva Milan - RI - 54 - G-281,G-282
135. Potovalci - Zupančič Mirko - RI - 49,5 - G-17061, 17214
136. Umik jugoarmade iz Slovenije v enajstih dialogih - Jan Aleš - RI - 22,3 - G-3082
137. Hudičeva mati - Geister Iztok - RI - 36,55 - G-12950
138. Srečanje v Valladolidu - večjezična - Burgess Anthony - RI - 71,1 - G-211, 213
139. Maronij Pilla - Vuga Saša - RI - 82,3 - G-20906, G-23296
140. Macbeth - Muller Heiner - RI - 45,1 - G-52
141. Čudež - Majcen Stanko - RI - 38 - G-4610
142. Škofjeloški pasijon - daljši - Romuald - Marušič Lovrenc - RI - 93,35 - G-23515, 23516, 23517, 23518 +
143. Grinta - Lainšček Feri - RI - 38,25 - G-29444
144. Obvezno letovanje - Verzelak Zlatko - RI - 46 - G-16073
145. Jaz, volilno telo - Šeligo Rudi - RI - 31,1 - G-7536
146. Misija (Perčič) - Perčič Tone - RI - 53,5 - G-29865,29866
147. Črna orhideja - Kocbek Edvard - RI - 40,15 - G-15616
148. Rešitev - Tomšič Marjan - RI - 34,3 - G-3123
149. Stari portreti - Aškenazy Ludvik - RI - 37 - G-453
150. Kot nebo - Skubic Andrej - RI - 30 - G-9835
151. Pod perutnico noči - Jesih Milan - RI - 50,45 - G-30825, 31044
152. Antigona (Jovanović) - Jovanović Dušan - RI - 49,35 - G-11727,G-13809
153. Igra o izgubljenem sinu - Šuster Drabosnjak Andrej - RI - 101,05 - G-1940, 1995, 3769
154. Dežurni pesnik - 1.del - daljša verzija - Lužan Pavel - RI - 25,5 - G-32954
155. Dežurni pesnik - 2.del - daljša verzija - Lužan Pavel - RI - 25 - G-32955
156. George Dundin - Rozman Andrej - RI - 35,25 - G-32641
157. Peti jezdec - Elsner Grošelj Marko - RI - 19,15 - G-7220
158. Rdeči plašči Saturnovih svečenikov - Šeligo Rudi - RI - 39,05 - G-17194
159. Poredušov Janoš - Car Evgen - RI - 44,45 - G-34979
160. Francka noče biti Francesca - Jan Mojca - RI - 29,3 - G-34474
161. Otrok (Jan) - Jan Mojca - RI - 38 - G-34980
162. Levstikovo zmerjanje narodnih prvakov - Kmecl Matjaž - RI - 39,5 - G34978
163. Temna stran svetlobe - Flisar Evald - RI - 44,4 - G-35309
164. Kraljeva ljubica - Balzac Honore de - RI - 44 - G-34851
165. Živelo življenje Luka De - Lužan Pavel - RI - 49 - G-35525
166. Črednik - Elsner Grošelj Marko - RI - 38,3 - G-35374
167. Dragi pokojniki, blagi možje - Aldo Nicolaj - RI - 47,3 - G-35539
168. Kokokoška Emilija - Makarovič Svetlana - RI - 41,2 - G-35629
169. Dežurni pesnik - krajša verzija - Lužan Pavel - RI - 28,4 - G-33847
170. Vergerij - Jarc Miran, Jan Mojca - RI - 45,25 - G-1352
171. Veselica v Blatnem dolu - Cankar Ivan - RI - 42,2 - G-36618
172. Listna ljubica - Geister Iztok - RI - 37,5 - G-36550
173. Deklica in zmaj - Moderndorfer Vinko - RI - 48,5 - G-36921
174. Trubar - Kmecl Matjaž - RI - 45,3 - G-37564 + CD-246
175. Vžigalica v snegu - Gombač Borut - RI - 43 - G-36702
176. Škofjeloški pasijon - krajši - Romuald - Marušič Lovrenc - RI - 43,45 - G-37508
177. Kužkov rojstni dan - Luik Viivi - RI - 35,25 - G-37655
178. Jamska Ivanka - Vilhar Miroslav - RI - 88,3 - G-38384
179. Prenosni otok - Blatnik Andrej - RI - 37,2 - G-38748
180. Očetu luč, sinu ključ - Gluvić Goran - RI - 31,35 - G-4
181. Brižinski spomeniki - Logar Tine, Faganel Jože - RI - 38,3 - G-30261
182. Vstajenje Jožefa Švejka 1. del: Srečanje z nesmrtniki - Torkar Igor - RI - 44,2 - G-38970
183. Vstajenje Jožefa Švejka 2. del: Boj za zdravniško potrdilo in obrtno dovoljenje - Torkar Igor - RI - 23,15 - G-38971
184. Vstajenje Jožefa Švejka 3. del: Proizvodnja živih lutk - Torkar Igor - RI - 35,3 - G-38972
185. Vstajenje Jožefa Švejka 4. del:Obešanje - Torkar Igor - RI - 32,1 - G-38973
186. Nujen primer - Arko Andrej - RI - 31,3 - G-39491
187. Dež - Vilčnik Rok - RI - 45,2 - G-39471
188. Živalca - Kurat Marko - RI - 45,25 - G-39692
189. Heinrich von Kleist - Mrak Ivan - RI - 52,4 - G-40196, 40240
190. Tugomer - Jurčič Josip - RI - 54,25 - G-40337,G-40375
191. Nini - Kmecl Matjaž - RI - 51,5 - G-40699, 40700
192. Robinzonova zastava - Kolar Marjan - RI - 42,1 - G-41116
193. V ječi življenja - Kreft Bratko - RI - 40,15 - G-41669
194. Neiztrohnjeno srce - 01 - Od doma - Slodnjak Anton - RI - 30,02 - G-42047
195. Neiztrohnjeno srce - 02 - Prijatelji - Slodnjak Anton - RI - 30,34 - G-42048
196. Neiztrohnjeno srce - 03 - Prvič na Dunaju - Slodnjak Anton - RI - 31,05 - G-42049
197. Neiztrohnjeno srce - 04 - Prvi odmevi - Slodnjak Anton - RI - 29,43 - G-42050
198. Neiztrohnjeno srce - 05 - Za kruh in pesem - Slodnjak Anton - RI - 29,1 - G-42051
199. Neiztrohnjeno srce - 06 - Apolon ali Eros - Slodnjak Anton - RI - 28,43 - G-42052
200. Neiztrohnjeno srce - 07 - Vicit amor - Slodnjak Anton - RI - 26,3 - G-42053
201. Neiztrohnjeno srce - 08 - Sonetni venec - Slodnjak Anton - RI - 29,3 - G-42054
202. Neiztrohnjeno srce - 09 - Živeti - Slodnjak Anton - RI - 29,15 - G-42055
203. Neiztrohnjeno srce - 10 - Kaplje za dušo - Slodnjak Anton - RI - 30,08 - G-42056
204. Neiztrohnjeno srce - 11 - Matere - Slodnjak Anton - RI - 30,25 - G-42057
205. Neiztrohnjeno srce - 12 - Konec - Slodnjak Anton - RI - 28,35 - G-42058
206. Nevarnost (Jan) - Hughes Richard - RI - 20,5 - G-43036
207. Belin-opereta - Dev Feliks Anton - RI - 19,3 - G-42917
208. Reinkarnacija boga - Fabre Jan - RI - 30 - G-43181 + CD-110
209. KPS vrača udarec - Moderndorfer Vinko - RI - 29,3 - G-41585
210. Aut Caesar - Milenić Žarko - RI - 34,25 - G-43398
211. Kačji virus - Vresnik Primož - RI - 31,4 - G-43029
212. Gospod s Preseka - Skofič Fran - RI - 43,15 - G-43744
213. Kleistovo pismo - Moravia Alberto - RI - 42,15 - G-44013
214. Žajfa naša vsakdanja - Vowinckel Antje - RI - 17,1 - G-3712, + CD-9
215. Samotniki - Zupančič Mirko - RI - 40,55 - G-44851 + CD-59
216. Vizitator iz Freisinga - Tavčar Ivan, Kaluža Ludvik - RI - 35 - G-44705, + CD-33
217. Nič brez Deteljnika - Bogdanovski Rusomir - RI - 48 - G-45496 + CD-72
218. Konec hrepenenja - Javoršek Jože - RI - 39,05 - G-46226
219. Skromen predlog - Salin Petri - RI - 38,15 - G-46094
220. Grem! - Slapovski A. Ivanovič - RI - 42,4 - G-46443 + CD-188
221. Žrtvovanje kmeta - Schmied Erhard - RI - 42 - G-46529 + CD-192
222. Let z eteroplanom - Jarc Miran, Paljetak Luko - RI - 29,58 - G-46463+ CD-189
223. Samanta - Kočar Tomo - RI - 28,5 - G-46625 + CD 208
224. Anywhere out of this world - Tadel Boštjan - RI - 37 - G-46893 + CD-240
225. Kekec tri dni pred poroko – Marko Kurat – ZRI, - 38.40
226. Abelkajn – Saša Vuga – RI – 44.58 -G-47100

RADIJSKE IGRE ZA OTROKE IN MLADINO:

1. Taškent, kruha bogato mesto - Neverov Aleksander - RIO - 32,15 - G-3138
2. Počitnice poslednjih porednežev - Foky Ištvan - RIO - 46,2 - G-3272
3. Pravljica o drvarjevi sreči - Nastasijević Miroslav - RIO - 33,45 - G-3319
4. Vitaminski R faktor - Malović Dragoslav - RIO - 26,3 - G-3413
5. Pijano sonce - Kirsch Sarah - RIO - 34 - G-3491
6. Tristo zelenih abrakadaber - Belčič Franc - RIO - 33 - G-3535
7. Sedem skodelic čaja - Sandig Holger - RIO - 30 - G-4514
8. Težko je spoznati prave junake - Gies Heinz Karl - RIO - 31 - G-4673
9. Rdeči trolejbus - Košuta Miroslav - RIO - 32,3 - G-4175
10. Izgubljena medalja - Stanojčić Vojislav - RIO - 23,3 - G-5005
11. Najboljši prijatelj - Zorman Ivo - RIO - 39 - G-5095
12. Obtoženi volk - Petan Žarko - RIO - 30,15 - G-5206
13. Kdo bo potolažil Bučka? - Jansson Tove - RIO - 18,4 - G-3096
14. Pripovedka o starem tramvaju - Hofmann Otta - RIO - 41 - G-3
15. Radijska igra v barvah - Zorman Ivo - RIO - 33 - G-5377
16. Pojoča hiša - Suhodolčan Leopold - RIO - 34,3 - G-5732
17. Jabolko - Puntar Frane - RIO - 38,3 - G-5900
18. Princ in ovce - Rudolf Franček - RIO - 42,2 - G-6181
19. Čivčiv in Živživ - Lombard Jean Charles - RIO - 35,45 - G-6395
20. Kralj - Marodić Aleksander - RIO - 39,4 - G-5861
21. Ukradena igra - Petan Žarko - RIO - 23,15 - G-5583
22. Tramvaj - pravljica - Frankić Marko - RIO - 33,3 - G-7209
23. Ha - Puntar Frane - RIO - 34,2 - G-7477
24. Dedkovi medvedki - Sitar Sandi - RIO - 30,3 - G-7662
25. Prehlajena Sneguljčica - Petan Žarko - RIO - 31,2 - G-6461
26. Lovec Blisk ni umrl - Ilić Dušan - RIO - 32,45 - G-8065
27. Domišljavi helikopter - Rudolf Franček - RIO - 34,45 - G-8536
28. Upor v deželi pravljic - Sitar Sandi - RIO - 39,25 - G-9648
29. Pesem gre na zmenek - Puntar Frane - RIO - 34,25 - G-9989
30. V ozvezdju postelje - Novak Boris A. - RIO - 37,4 - G-9836
31. Jadransko morje - Papler Albert - RIO - 31,35 - G-9512
32. Strašen hrup v Tihem oceanu - Rudolf Franček - RIO - 39,55 - G-11976
33. Stara čakalnica in vsi drugi - Djurdjević Miodrag - RIO - 34,55 - G-12586
34. O fantku, ki ni hotel priti v Tinine sanje - Breščak Peter - RIO - 25 - G-14219
35. Hišica dveh zmerjavcev - Kovačič Lojze - RIO - 25 - G-14376
36. Dobri sovražnikov pes - Brenk Kristina - RIO - 38,45 - G-15964 + CD-243
37. Zmajčkov rojstni dan - Mate Miha - RIO - 46,35 - G-16209
38. Želim nevesti zlato krono - Lewin Waldtraut - RIO - 40,15 - G-16674
39. Zgodba o levu in levčkih - Kovačič Lojze - RIO - 43,2 - G-16997
40. Peter Nos je vsemu kos - Suhodolčan Leopold - RIO - 24,3 - G-18306
41. Reka - Jeknić Dragoljub - RIO - 26,15 - G-16493
42. Obuti maček - Perrault Charles - RIO - 44 - G-18708
43. Pogumni zajček Hophop - Rudolf Franček - RIO - 40,2 - G-19054
44. Kje je gospod Ficko? - Zlobec Jaša L. - RIO - 35,45 - G-19183
45. Zeleni klobuk - Škrinjarić Sunčana - RIO - 32,45 - G-19827
46. Vsak ima svojega psa - Pervanje Jure - RIO - 30,1 - G-20233
47. Gornastenisedimuha - Goljevšček Alenka - RIO - 24 - G-16210
48. Psi iz Andersenovega Vžigalnika - Rudolf Franček - RIO - 41,15 - G-21690
49. Peter Klepec 1 - Šušmel Mirče - RIO - 46,43 - G-22859
50. Mala in velika luna - Novak Boris A. - RIO - 44,06 - G-23049
51. Svoboda jezdi na belcu - Šušmel Mirče - RIO - 34,35 - G-23355
52. Utrinek - Čeh Darka - RIO - 37,3 - G-18064
53. Je tam 21. miličniška postaja? - Stojilković Vlada - RIO - 35 - G-24651
54. Streha pripoveduje ali zgodba o trapastih domačih nalogah - Grizila Sonja - RIO - 39 - G-24968
55. Martin Krpan z Vrha - Levstik Fran - RIO - 45,1 - G-1951
56. Podzemeljsko mesto - Rudolf Franček - RIO - 32,3 - G-18090
57. Nebotičniki, sedite! - Grafenauer Niko - RIO - 30,3 - G-26250
58. Miki miška in Mikec - 2. del - Slavec Maša, Gabrijelčič Nada, Juvan Vida - RIO - 33,3 - G-27005
59. Tramvajčica - Grafenauer Niko - RIO - 33,15 - G-26568
60. En cvet ne naredi pomladi - Lužan Pavel - RIO - 47 - G-25989
61. Miki miška in Mikec - 1. del - Slavec Maša, Gabrijelčič Nada, Juvan Vida - RIO - 28,15 - G-6689
62. Krap Konrad hujša - Forstnerič France - RIO - 28 - G-27017
63. Poklic - kavboj - Rudolf Franček - RIO - 30,2 - G-27734
64. Miki miška in Mikec - 3. del - Slavec Maša, Gabrijelčič Nada, Juvan Vida - RIO - 18,23 - G-3277
65. Miki miška in Mikec - 4. del - Slavec Maša, Gabrijelčič Nada, Juvan Vida - RIO - 23,3 - G-4412
66. Miki miška in Mikec - 5. del - Slavec Maša, Gabrijelčič Nada, Juvan Vida - RIO - 25 - G-169
67. Križev kralj - Androjna Irena - RIO - 25,25 - G-7810
68. Cirkus z Divjega Zahoda - Petan Žarko - RIO - 38,1 - G-28510
69. Pojoči prstki - Moderndorfer Vinko - RIO - 33,45 - G-10066
70. Pisatelj in deklica - Škrinjarić Sunčana - RIO - 45,3 - G-5504
71. Peter Klepec 2 - Šušmel Mirče - RIO - 37,45 - G-22860
72. Kam je izginil prostor - Gogala Darja - RIO - 30,1 - G-760
73. Grofič prašič - Fritz Ervin - RIO - 35,4 - G-2327
74. Legenda o Jezusu in Sv. Petru - Fritz Ervin - RIO - 36,2 - G-29430
75. Miši v operni hiši - Moderndorfer Vinko - RIO - 43,2 - G-452
76. Nekaj prav posebnega - Makarovič Svetlana - RIO - 19,25 - G-3124
77. Kapa v srajčki - Gogala Darja - RIO - 30,25 - G-55
78. Čist, zdrav in dober zrak - Rudolf Franček - RIO - 37 - G-30913
79. Začarani grad - Kravos Marko - RIO - 40,22 - G-32108
80. Škrat Kuzma - Makarovič Svetlana - RIO - 24,25 - G-34920
81. Ti si moj sonček - Lužan Pavel - RIO - 33,3 - G-35452
82. Izgubljeni deček - Pavček Tone - RIO - 33 - G-20725
83. Zvezda in srce - Jesih Milan - RIO - 50,3 - G-37164
84. Zlatokrila - Androjna Irena - RIO - 43,5 - G-37477
85. Zelenec - Roš Fran - RIO - 23,5 - G-38498
86. Viteški turnir v Šiški - Novak Boris A. - RIO - 34,05 - G-38516
87. Pepelka v disku - Arsovski Tome - RIO - 29,3 - G-39928
88. Trikrat zmaj - Warenycia Jan - RIO - 35,15 - G-40681
89. Škrat Kihec - Androjna Irena - RIO - 38,53 - G-41226
90. Rjuha potepuha - Berger Aleš, Matajc Vanesa - RIO - 32,45 - G-43543
91. Račke med lokvanji - Rudolf Franček - RIO - 35,3 - G-42530, + CD-1
92. Skrivnost ukradenega kodeksa - Ficsku Pal, Peterfy Gergely - RIO - 46 - G-44629, + CD-26
93. Vila Malina - Makarovič Svetlana - RIO - 30,21 - G - 46936

GLEDALIŠKE REŽIJE:

AVTOR: NASLOV GLEDALIŠČE LETO

1.
Ivan Cankar: LEPA VIDA AGRFTV Ljublj. 1967

2.
Georg Büchner: DANTONOVA SMRT Drama SNG Mb. 1970
(skupaj s Slavkom Janom)

3.
Slavko Grum: PIEROT IN PIERETTE Drama SNG Mb. 1970

4.
Franček Drofenik: NE!NE! MGL Ljubljana 1970
(montaža besedil proti vietnamski vojni)

5.
Jean Anouilh: ARDELE ALI Drama SNG Mb. 1971
MARJETICA

6.
Jože Javoršek: KONEC HREPENENJA Mala Drama SNG
Ljubljana 1971

7.
William Shakespeare: ROMEO IN JULIJA Drama SNG Lj. 1972

8.
Erik Voss: PLEŠOČI OSLIČEK Drama SNG Mb. 1973

9.
Matjaž Loboda: ČAROVNIK IZ OZA Lutkovno gled Lj. 1973

10.
Tone Partljič: BOLJŠE MRETI Drama SNG Mb.
(izbor poezije) KAK SILO TRPETI 1973

11.
Pavel Kohout: AVGUST,AVGUST... Drama SNG Lj. 1974

12.
Miroslav Krleža: MAŠKARADA Drama SNG Lj. 1974

13.
J.W. Göthe: TORQUATO TASSO SLG Celje 1975

14.
Jože Javoršek: MANEVRI PDG Nova Gorica 1975

15.
Svetlana Makarovič: HIŠA TETE BARBARE Lutkovno gled.Lj 1975

16.
Istvan Örkeny: MAČJA IGRA MGL Ljubljana 1975

17.
Georges Feydeau: HOTEL SVOBODNE PDG Nova Gorica MENJAVE 1976

18.
Ivan Cankar: KRALJ NA BETAJNOVI Pozorište Bosanske
Krajine Banja Luka 1976

19.
Ivan Cankar: ZA NARODOV BLAGOR Drama SNG Lj. 1976

20.
Branko Miklavc: MOLIEROV BEG IN Drama SNG Lj. 1977
UPOR

21.
Dušan Jovanovič: GENERACIJE Pozorište Bosanske
Krajine Banja Luka 1977
(nagrada za režijo na festivalu gledališč BIH Brčko)

22.
Novak Novak: GUGALNIK PDG Nova Gorica 1978

23.Fadil Hadžić: ČLOVEK NA POLOŽAJU Pozorište Bosanske
Krajine Banja Luka 1978

25.
Franček Rudolf: VERONIKA PDG Nova Gorica 1979

26.
Tone Čufar: ŠČURKI Drama SNG Mb. 1979
(diploma Borštnikovega srečanja za režijo)
(posneto za televizijo)

27.
Istvan Örkeny: MAČJA IGRA Oder stara garde-
roba MGL lj. 1980

28.
Matjaž Kmecl: IVANČICA ALI SMRT Pozorište Bosanske
DOLGO PO UMIRANJU Krajine Banja Luka 1981

29.
Tone Partljič: NA SVIDENJE MED MGL Ljubljana
ZVEZDAMI 1981

30.
Eugene Ionesco: UČNA URA Drama SNG Mb. 1982

31.
Ödon von Horvath: DON JUAN SE VRAČA Drama SNG Mb.
IZ VOJNE 1982

32.
Žarko Petan: OBREKOVALNICA MGL Ljubljana 1983

33.
Samo Simčič: O PTIČKI, KI JE Lutkovno gled.
UKRADLA ZLATO Ljubljana
JABOLKO 1983

34.
Drago Jančar: DESIDENT ARNOŽ IN Drama SNG
NJEGOVI Maribor 1984

35.
Sean O’Casey: PRAVLJICA ZA LAHKO PDG Nova
NOČ Gorica 1984

36.
Alenka Goljevšček: ZELENA JE MOJA Prešernovo gled.
DOLINA Kranj 1984

37.
Franček Rudolf: SMEŠNO ZA ZJOKAT Lutkovno gled.Lj. 1984
(posneto za televizijo)

38.
Hans Werner Henze: PLAČEK Cankarjev dom 1984
(mladinska opera) Ljubljana

39.
Aleksander Galin: V MOSKVO IN NAZAJ MGL Ljubljana 1984

40.
Gaetano Donizetti: DON PASQUALE Opera SNG Lj. 1985

41.
Ervin Fritz: MIRAKEL O SVETI Drama SNG
NEŽI Maribor 1985

42.
Rutter: BANG Cankarjev dom 1986
(mladinska opera) Ljubljana

43.
W.A. Mozart: DON JUAN Opera SNG Lj. 1986

44.
Ermano Wolf Ferarri: ZVEDAVE ŽENSKE Opera SNG Lj. 1987
(televizijski prenos in posnetek)

45.
Antonin Dvoržak RUSALKA Opera SNG Lj. 1987

46.
Danilo Švara: SLOVO OD MLADOSTI Opera SNG Lj. 1988
(nagrada kot najboljša predstava na Opernem bienalu Lj 1988)

47.
Pavel Lužan: NOVI LJUBIMEC Šentjakobsko
LADY CHATERLY gled.Lj. 1989

48.
Herman Goetz: UKROČENA Opera SNG Lj. 1989
TRMOGLAVKA

49.
Gaetano Donizetti: LUCIA DI LAMERMOOR Opera SNG Lj. 1990

50.
Eric Voss: PLEŠOČI OSLIČEK Španski borci Lj. 1991

51.
Plaut: AULULARIA ALI Šentjakobsko
ZGODBA O LONCU gled.Lj. 1992

52.
Ivan Dekleva: IGRA O STRAŠNEM Pupet studio
VOLKU neodvisna skupina 1992

53.
W.A.Mozart MOZARTOVE SANJE Operni studio SNG
Opera Ljubljana 1993

54.
A.Jan KRALJEVO Kraljevo-spomin-
ski park 1986

55.
Anton Medved RENDEZ VOUS Šentjakobsko gledališče 1997
Ljubljana

REŽIJE NA NOSILCIH ZVOKA:

1/
J.W.GRIMM: TRNJULČICA ADIT ZTT 9.5.80

2/
D.KETTE: ŠIVILJA IN ŠKARJICE ADIT ZTT 4.4.80

3/
madžarska ZAJČKOV ZVONČEK ADIT ZTT 14.3.80

4/
J.W.GRIMM: OGLJE,BOBEK IN ADIT ZTT 16.6.80
SLAMICA

5/
WILHELM BUSCH PICKO IN PACKO ADIT ZTT 20.5.80

6/
F.LEVSTIK: KDO JE NAPRAVIL ADIT ZTT 30.9.80
VIDKU SRAJČICO

7/
F.LEVSTIK MARTIN KRPAN ADIT ZTT 15.10.80

8/
H.CH.ANDERSEN: CESARJEVA NOVA ADIT ZTT 11.11.81
OBLAČILA

9/
A.MARODIĆ ŠERIF TREPETLIKA ADIT ZTT 19.3.81

10/
LJUDSKA: O POVODNEM MOŽU ADIT ZTT 1.6.81

11/
G.TOZON: JURČKOV ZOBEK JE ADIT ZTT 7.10.80
BOLAN

12/
H.CH.ANDERSEN: KRALJIČBA NA ZRNU ADIT ZTT 20.6.81
GRAHA

13/
W.BUSCH ČEPKO I ČUPKO(srh) ADIT ZTT 3.12.81

14/
W.BUSCH: CAPIN,CAPON IN ADIT ZTT 19.12.82
ČEBELE

15/
H.CH.ANDERSEN: MESTNI GODCI ADIT ZTT 7.4.82

16/
SL.LJUDSKA: PREVARANA LISICA ADIT ZTT 12.1.82

17/
H.CH.ANDERSEN: KAR MOŽ STORI- ADIT ZTT 12.10.82
VSE PRAV STORI

18/
H.CH.ANDERSEN: VŽIGALNIK ADIT ZTT 10.12.82

19/
O.ŽUPANČIČ: OTROŠKE PESMI ADIT ZTT 25.1.83

20/
L.SUHADOLČAN: PETER NOS JE VSEMU ZKP RTV LJ 13.6.83
KOS

21/
R.KIPLING: KAKO JE SLONČEK ADIT ZTT 9.9.83
DOBIL RILEC

22/
J. SWIFT: GULIVERJEVA ADIT ZTT 18.11.83
POTOVANJA

23/
D.DEFOE: ROBINZON ADIT ZTT 17.5.84

24/
J.W.GRIMM: TRNJULČICA ADIT ZTT 18.6.84

25/
F.MILČINSKI: TOLOVAJ MATAJ ADIT ZTT 11.6.84

26/
J.PERVANJE: VSAK IMA SVOJEGA ZKP RTV 9.7.84
PSA

27/
F.RUDOLF: POGUMNI ZAJČEK ZKP RTV 9.7.84
HOP-HOP

28/
F.BEVK: PESTRNA ADIT ZTT 25.2.85

29/
M.ŠUŠMEL: PETER KLEPEC I. ZKP RTV 15.3.85

30/
M.ŠUŠMEL: PETER KLEPEC II. ZKP RTV 15.3.85

31/
F.RUDOLF: PSI IZ ANDERSENO- ZKP RTV 15.3.85
VEGA VŽIGALNIKA
32/
C.COLODI: OSTRŽEK I. ADIT ZTT 23.4.85
Kako je prišel na svet
Ostržek postane zvezdnik

33/
C.COLODI: OSTRŽEK II. ADIT ZTT 23.5.85
Kam s petimi cekini
Dobra vila

34/
C.COLODI: OSTRŽEK III. ADIT ZTT 23.5.85
Lažnivi nos
Cekinova drevesa

35/
C.COLODI: OSTRŽEK IV. ADIT ZTT 23.5.85
Učenje se začenja
Pred sodnikom

36/
C.COLODI: OSTRŽEK V. ADIT ZTT 23.5.85
Mesto bedakov
Maček in lisjak

37/
C.COLODI: OSTRŽEK VI. ADIT ZTT 23.5.85
Ostržek postane pes čuvaj
Pravi fant

38/
O.PREUSSLER: MALA ČAROVNICA ADIT ZTT 12.10.87

39/
K.MAY: WINETOU I. ADIT ZTT 4.12.87

40/
K.MAY: WINETOU II. ADIT ZTT 6.1.88

41/
K.MAY: WINETOU III. ADIT ZTT 26.1.88

42/
K.MAY: WINETOU IV. ADIT ZTT 26.1.88

43/
K.MAY: WINETOU V. ADIT ZTT 4.3.88

44/
K.MAY: WINETOU VI. ADIT ZTT 4.3.88

45/
SL.LJUDSKA: BOTER PETELIN ADIT ZTT 23.6.88

46/
N.GRAFENAUER: NEBOTIČNIKI SEDITE ADIT ZTT 29.9.88

47/
T.PAVČEK: JURI MURI V AFRIKI ADIT ZTT 16.12.88

48/
SL.LJUDSKA: PETELIN IN LISICA ADIT ZTT 5.10.89

49/
SL.LJUDSKA: DESTNICA ADIT ZTT 9.2.90

50/
G.VITEZ: ZRCALCE ADIT ZTT 19.5.90

51/
V.MöDERNDORFER: MIŠI V OPERNI HIŠI ZKP RTV 3.3.92

52/
o.ROMUALD- LOVRENC.MARUŠIČ:
ŠKOFJELOŠKI PASIJON ZKP RTV 7.8.92

53/
GABRIJELČIČ-SLAVEC-JUVAN:
MIŠKI MIKI IN MIKEC ZKP RTV 1.4.93

54/
OBUTI MAČEK ZKP RTV 31.1.94

55/ BRIŽINSKI SPOMENIKI ZKP RTV 21.4.94

56/
E.FRITZ: GROFIČ PRAŠIČ ZKP RTV 24.11.93

57/
SL.LJDUSKA: KMEČKA OHCET JUGOTON ZG 1974

58/
SL.LJUDSKA: ŠMENTANA GORENJSKA JUGOTON ZG 1975

59/
M. DEKLEVA: IGRA O STRAŠNEM SLAPENIK SAMOZ.1993
VOLKU

60/
A.BURGESS: SREČANJE V VALLADO EBU 06.1992
LIDU
večjezična varianta

61/
E. KOCBEK: PLAMENICA RA MB 1990

62/
N.GRAFENAUER: TRAMVAJČICA ZKP RTV

63/
N.GRAFENAUER: PO STOPINJAH DESE- ZKP RTV
TEGA BRATA

64/
Ž.PETAN: OBTOŽENI VOLK ZKP RTV 10.76

65/
LEVSTIK-KETTE-ŽUPANČIČ:
NAJDIHOJCA ADIT ZTT

66/
H.CH.ANDERSEN: GODCI IZ VESELEGA ADIT ZTT

67/
F.LEVSTIK MARTIN KRPAN ZKPRTV 2003

68/
V.MOEDERNDORFER MIŠI V OPERNI HIŠI ZKP RTV 2006

REŽIJE LITERARNIH VEČEROV:

naslov avtor zvrst, trajanje režiser,redaktor datum
podnaslov prirejevalec št.traku ton, gl.oprema
_______________________________________________________________________________________
A:

ADAMIČ LUIS LV, 39,30 Jan, 3.3.1988
G-26397 Čare

AFRIKA DRHTI- M.Mirtič LV, 44,40 Jan 19.7.1978
ČRNI SVET SE ZBUJA G-12275 Culiberg

AFRIŠKA SREČANJA I. M.Mirtič LV, 48,00 Jan 3.4.1980
KRIKI IZ JEČ JUŽNE AFRIKE G-9116 M.Stopar

AFRIŠKA SREČANJA III. M.Mirtič LV, 36,00 Jan 10.6..1980
MODROVANJE ZLATEGA STOLA AŠANTOV G-11146 M.Stopar,Culiberg

AFRIŠKA SREČANJA IV. M.Mirtič LV, 33,30 Jan 18.6.1980
TANZABIJA, KENIJA, UGANDA G-15252 Janež,M.Stopar

AFRIŠKA SREČANJA V. M.Mirtič LV, 38,00 Jan 7.8..1980
ISSANIJA JE KLICALA K UPORU G-15429 Janež,M.Stopar

AFRIŠKA SREČANJA VI. M.Mirtič LV, 35,30 Jan 7.8.1980
KMERUN, SIERA LEONE, GAMBIJA G-15428 Janež,M.Stopar

AFRIŠKA SREČANJA VII. M.Mirtič LV, 35,20 Jan 13.10.1980
Z ROGA AFRIKE SE OGLAŠA PONOSNI ORIKS G-15582 Janež,M.Stopar

AFRIŠKA SREČANJA VIII. M.Mirtič LV, 33,35 Jan 17.11.1980
G-15860 jJanež,M.Stopar

AFRIŠKA SREČANJA IX. M.Mirtič LV, 31,30 Jan 29.12.1980
G-9116 Culiberg, M.Stopar

AFRIŠKA SREČANJA X. M.Mirtič LV, 37,40 Jan 5.2.1981
EGIPT G-16084 Janež, M.Stopar

AFRIŠKA SREČANJA XI. M.Mirtič LV, 30,40 Jan 17.3.1981
ŽENA, SVETA PALMA SI G-16824 CulibergM.Stopar

AFRIŠKA SREČANJA XII. M.Mirtič LV, 34,40 Jan 7.4.1981
IKOKO-OBVARUJ NAS HUDEGA G-16267 Janež, M.Stopar

AFRIŠKA SREČANJA XIII. M.Mirtič LV, 35,20 Jan 20.5.1981
KRIKI IZ JEČ JUŽNE AFRIKE G-17148 Culiberg, M.Stopar

ALBREHTOVA VERA LV, 24,20 Jan 25.4.1977
G-10432 Culiberg

ALEKSANDER VALIČ A.Valič VUB,40.25 Jan 3.2.2004
Večer umetniške besede G-45491 Marinšek,Hlavka,Arko

AMERIŠKA POEZIJA LV, 32,25 Jan 5.12.1979
XX.STOLETJA G-14206 Culiberg

ANDREEVSKI PETRE LV, 36,15 Jan, 22.10.1985
G-10552 Janež

ARISTOFAN: ZBOROVALKE LV, 25,00 Jan, 9.11.2000 G-42725 ‚ Marinšek, Hlavka

ALBERTO MORAVIA LV,48,00 Jan 20.11.1987
Ob 80 letnici G-1991 Culiberg

19
________________________________________________________________________________________
B:

BAČKO MARJAN LV po lastnem izboru VUB, 36.15 Jan, Arko 15.6.2004
Razni avtorji G-45917 Janež, Hlavka

BALADA O SMEHU I.Torkar LV, 32,05 Jan, 15.4.1992
G- 4162 Culiberg, Čare

DANILO BENEDIČIČ Kafka, Declos,Prešeren PO, 25.35 Jan 15.12.2003
po lastnem izboru Kosovel,Cankar, Zajc G-45431 Arko Marinšek

BEAT GENERACIJA LV, 33,20 Jan 1.3.1972
G-5251 Blagovič

BELIN o.Damascen Dev LV. 43,25 Jan 3.5.1979
G-13144 Culiberg, D.Božič
Sc.gl-331 scenska glasba

BEOWULF LV, 37,20 Jan,Strojan 31.3.1992
G-19554 Culiberg

BORUT IN KURT B.Miklavc PO, 35,20 Jan, Arko 18.2.2002.
G-44006 Culiberg

BOŽANSKA KOMEDIJA- RAJ Dante LV,31,00 Jan 22.1.1981
G-10074 Culiberg

BOŽANSKA KOMEDIJA- VICE Dante LV,30,40 Jan 18.12.1980
G-16041 Culiberg,Čare

BOŽANSKA KOMEDIJA- PAKELDante LV,3545 Jan 24.11.1980
G-10074 Culiberg

BRIŽINSKI SPOMENIKI LV, 38,30 Jan, Arko 15.6.1993
G-30261 Rojc, Čare
***********sodelovala na festivalu Prix Marulić1998, izdano na kasetah, sodelovanje s SAZU******+

BRVAR ANDREJ LV, 38,50 Jan, Motnikar 2.8.1995
VSE JE PESEM-ob pesnikovi 50 letnici G-34383 Rojc, Bevc

BUECHNER GEORG LV, 45,25 Jan 12.2.1987
Ob 150 letnici smrti G-823 Rojc

13

_______________________________________________________________________________________
C:

CALWELL ERSKINE LV,36,20 Jan,,Arko 3.12.1993
Ob 90 letnici rojstva G-31091 Rojc

CAMOES LUIS DE LV,36,00 Jan, 9.6.1980
G-4283 Culiberg

CANKARJANA I.Cankar LV,42,00 Jan, Šuklje 11.5.1976
pr.A.Jan G-8720 Culiberg

CANKARJEVA POLITIČNA D.Moravec LV, 46,50 Jan 15.3.1976
PUBLICISTIKA IN POLEMIKA G-8647 Janež

CHILLONSKI JETNIK Byron-Menart PO, 31,45 Jan, 25.12.1973
G-6540 Stopar,

CESARE PAVESE Bojana Kovačevič- LV,38,40 Jan, 25.7.1990
Beltram G-5264 Marinšek, Vrhunc
5
_______________________________________________________________________________________
Č:
_________________________________________________________________________________________
D:

DANOJLIĆ MILOVAN LV, 37,30 Jan, 11.8.1978
G-12018 Culiberg

DEKJLE S SAMOSA Menander LV,30,00 Jan, 12.9.1983
G-20815 Culiberg

DETEMOR Peter Turini LV,35,15 Jan, 12.4.1983
G-20241 Marinšek, Čare
DOBER KONEC VSE POVRNE W.Shakespeare LV, 41,10 Jan 8.1.1991
Iz Boccaciove bogate sklede I. G-24101 Rojc

DOBRO JUTRO,LEPOTICA! Maxie Wander LV, 36,50 Jan, 23.2.1984
G-21429 Rojc

5
__________________________________________________________________________________________

E:

EDVARD KOCBEK- LV, 42,20 Jan, 2.9.1981
PESNIŠKI USTVARJALEC G-10901 Janež

1
________________________________________________________________________________________
F:

FINŽGAR FRAN SALEŠKI LV,34,40 Jan, 30.1.1991
Ob 120 letnici rojstva G-6152 Rojc

FLAUBERT GUSTAVE Asta Žnidaršič LV,53,00 Jan 7.12.1971
Čudovita kemija G-5063 B.Stopar
G-4551

FRANCOSKI EP LV, 278,15 Jan,Krečič 9.8.1999
PESEM O ROLANDU G-41094 Janež

FREGATA Alfred de Vigny PO, 40,15 Jan, 23.12.1983
G-21212 Janež, Gačeša

FRONTNO GLEDALIŠČE Aleksander Valič PO, 44,50 Jan, 18.4.1980
G-7911 Janež, Adamič, Pepel in kri
Sc.gl.319

FURIJAN MAKS-dramski igralec LV, 41,50 Jan, 31.7.1985
G-23563 Culiberg, Čare
4
_________________________________________________________________________________________

G:

GLEDAM MESTO Kuechner LV, 38,00 Jan 28.10.1968
G-3268 Pugelj

GLASOVI C.Zlobec PO, 32,20 Jan, 22.11.1979
G-14174 Culiberg, Čare

GOETHE JOHAN WOLFGANG LV, 45,20 Jan, Arko 16.8.1999
Ob 250 letnici rojstva G-40712 Janež, Stopar

GOLDING WILLIAM LV, 31,15 Jan, 11.9.1991
Ob 80 letnici G-127 Čepič

GOTTFRIED BENN LV,38,35 Jan, 21.4.1986
G-21019 Janež

GRŠKA IN RIMSKA DRAMATIKA LV,40,00 Jan, 6.4.1981
ARISTOFAN G-16920 Janež

GUATEMALSKE LEGENDE Miguel Angel Asturias LV, 46,15 Jan, 1.2.1972
G-5205 Blagovič

GUILLAUME APOLLINAIRE LV,24,00 Jan, 6.8.1980
Ob 100 letnici rojstva G-15431 Janež

GUILLEN NICOLAS LV,30,25 Jan, 6.5.1982

8
________________________________________________________________________________________
H:

HERGOUTH ALOIS LV, 25,15 Jan, 28.7.1993
G-30475 Čare

HEMINGWAY ERNEST LV, 38,40 Jan, 29.5.1991
G-1161 Čepič, Čare

2
________________________________________________________________
I:

IGRE IN PESMI I. Jan, Berce LV, 39,50 Jan, Berger 24.11.1977
G-8385 Culiberg,

IGRE IN PESMI II. Jan, Berce LV, 43,25 Jan, Berger 19.10.1977
G-11238 Culiberg,

IGRE IN PESMI III. Jan, Berce LV, 36,10 Jan, Berger 24.11.1977
G-10197 Culiberg,

IGRE IN PESMI IV. Jan, Berce LV, 37,30 Jan, Berger 19.10.1977
G-10898 Culiberg,
G-11842 delovni trak dokumenti
G-11088 delovni trak dokumenti
G-7071 delovni trak glasba
G-11337 delovni trak dokumenti
G- 11336 delovni trak dokumenti
G-10899 delovni trak glasba
G-11027 delovni trak glasba
G-8384 delovni trak + glasba
G-11110 delovni trak glasba
G-11389 delovni trak dokumenti
G-10639 delovni trak glasba

IN MEMORIAM MITJE MEJAKA PO, 13,20 Jan, 1.9.1975
G-7032 Janež

INGOLIČ ANTON LV, 41,40 Jan, 23.12.1986
G-25068 Rojc

ISLANDSKA MODERNA POEZIJA LV, 32,00 Jan, 4.11.1977
G-11080 Marinšek, Čare

IZ BOCCACIOVE LV, 40,00 Jan, 15.8.1991
BOGATE SKLEDE G-543 Rojc, Vrhunc

IZ BOCCACIOVE Jože Rode LV, 44,50 Jan, 29.5.1991
BOGATE SKLEDE G-1229 Janež, Vrhunc

IZ DNA ZAVESTI S.Kosovel LV, 37,40 Jan, 22.5.1989
G-28046 Culiberg

SPET JE VSE ZAŽIVELO A.Jan PO, 39,40 Jan, 18.4.1980
IZ KNJIG MUZEJA NOB V LJUBLJANI G-7802 Culiberg

IZ MENE MRTVEGA PO, 30,25 Jan, 15.10.1975
G-7875 Marinšek

IZ PROGRAMOV ROF B.Berce PO, 11,05 Jan, 8.4.1981
G-16845 Janež

IZ ZRAČNIH POKRAJIN LV,39,05 Jan, 26.5.1983
Sodobna italijanska poezija G-20510

8

________________________________________________________________

J:

JUŠ KOZAK LV, 38,50 Jan,Kovačevič 16.6.1992
Ob sto letnici rojstva G-4656 Čepič, Vrhunc

1
________________________________________________________________

K:

KAKO SEM O SVETU Jayce Carol Oates LV, 53,25 Jan, Vurnik 24.9.1990
RAZMIŠLJALA -Večer umet.besede Stanislava Bonisegna G-21420 Culiberg, Vrhunc

KAŠTELAN JURE LV, 43,00 Jan, 13.12.1979
Ob 60 letnici G-14187 Rojc, Čare

KDO JE BIL KONSTANTY L.Krakar LV, 33,10 Jan, Arko 7.9.1989
ILDEFONS GACZYNSKI G-8780

KETTE 100 LETNICA LV, 30,45 Jan, 14.1.1976
PESMI PO MOJE, ŽIVAHNI METULJČKI G-8273 Rojc

KEREMPUHOV SMEH M.Krleža LV, 41,30 Jan, 28.3.1985
G-23050 Rojc

KDO JE OČETOV MORILEC F.F.Dostojevski LV, 39,50 Jan 2.2.1981
G-16621 Janež

KMETOVA MARIJA LV, 20,45 Jan, 17.2.1975
G-7386 Rojc

KORANONDIJE DO AHERE LV, 39,50 Jan, 10.4.1979
G-11034 Culiberg

KOSESKI JOVAN LV, 32,30 Jan, 17.5.1976
G-9025

KOVAČIČ LOJZE LV, 44,00 Jan, 19.7.1988
60 letnik G-6544 Culiberg

KRI IN SOLZE PALESTINE LV, 37,55 Jan, 13.12.1982
G-13373 Janež

KRST PRI SAVICI F.Prešeren LV, 37,15 Jan, Arko 14.12.2000
G-42847 Kačičnik, G.Marinko

K SINJEMU CVETU Friedrich Shiller LV, 45,00 Jan 20.9.1982
ROMANTIKE VIII. G-19070 Janež

K SINJEMU CVETU Adam Mickiewicz LV, 39,00 Jan, 10.1.1983
ROMANTIKE XII. G-19685

KUHINJA PRI KRALJICI Anatole France LV, 46,58 Jan, 2.4.1984
GOSJI NOŽICI G-2406 Janež, Stopar

KURA SE ŽRTVUJE ZA Katja Podbevšek LV, 34,45 Jan, 8.1.1980
GLEDALIŠČE G-13348 Culiberg

13
________________________________________________________________

L:

LANSKI NAGRAJENCI POMEMBNIH LITERARNIH DEL PO, 44,35 Jan, 21.12.1978
G-11652 Janež

LEGENDA O DOKTORJU LV, 44,44 Jan, 4.2.1976
G-8467 Marinšek

LEVSTIK Josip Stritar LV, 43,26 Jan 26.2.1986
Ob 150 letnici rojstva Josipa Stritarja G-24400 Marinšek

LEVSTIK FRAN LV, 50,25 Jan, 21.9.1981
G-15607 Culiberg

LIRIČNA KOLEDA LV, 15,15 Jan 16.12.1970
G-4015

LIRSKA POEZIJA France Bernik LV, 39,25 Jan, 24.2.1976
IVANA CANKARJA G-8042 Janež

LIST ZA LISTOM PADA PO, Jan, 20.10.1980
G-14562

LJUBLJANSKI DELAVSKI ODER PO, 34,45 Jan, 24.4.1980
G-14908 Janež

LJUDSKA IGRA IN IGRA Tanja Viher LV, 42,50 Jan, 19.12.1977
ZA LJUDSTVO G-11341 Janež

5
________________________________________________________________
M:

MAHFUZ NAGIB LV, 37,10 Jan, 3.1.1989
G-91 Marinšek

MAILER NORMAN LV, 31,35 Jan, Emeršič 25.1.1993
Ob 70 letnici G-29815 Čepič, Stopar

MARTIN KRPAN PONOVNO LV,PO.42,40 Jan, 14.12.1978
NA DUNAJU G-12428 Frece

MARTIN KRPAN F.Levstik UP, 45,10 Jan 19.11.1987
P.Bibič G-1951 Culiberg

MARTIN KRPAN F.Levstik UP, 60,30 Jan, 21.2.1992
B.Kralj G-29393 Rojc
G-29410

MILTON JOHN LV, 56,40 Jan, 17.3.1986
G-24466 Rojc
G-24473

MLADA ČRNOGORSKA LIRIKA LV, 39,50 Jan, 21.5.1981
G-16986 Culiberg

MLADA MAKENDONSKA LIRIKA LV, 19,00 Jan 6.1.1969
G-3250 Rojc

MLADA SMRT LV, 40,50 Jan, 26.10.1979
G-14036 Culiberg

MLAKAR JANKO LV, 38,10 Jan, 20.6.1984
Ob 110 letnici rojstva G-21356 Janež, Stopar

MOČ MEDIJEV Franc Puncer LV, 38,00 Jan, Arko 21.7.2993
G-19214 Janež

MODERNA PORTUGALSKA POEZIJA LV, 42,35 Jan, 20.10.1980
G-15804 M.Stopar

MOJA KRATKA VEČNOST Ciril Zlobec LV, 39,20 Jna, Senica 8.5.2000
G-25606 Marinšek, Čare

MOJSTRI POUSTVARJALNE Anton Sovre LV, 39,45 Jan 11.3.1981
BESEDE III. G-16809 Culiberg

MOJSTRI POUSTVARJALNE Anton Debeljak LV, 43,35 Jan 1.4.1981
BESEDE IV. G-16885 Janež

MOJSTRI POUSTVARJALNE Griša Koritnik LV, 41,00 Jan 25.5.1981
BESEDE VI. G-17152 Culiberg

MONOLOGI TREZNE IGRALKE T.Partljič LV, 48,00 Jan 10.9.1986
G-18757 Rojc

MOZARTOVA OPOROKA LV, 41,50 Jan, 25.11.1991
G-2239 Rojc. Čare

MOŽJE Z OROŽJEM LV,3815 Jan, 23.11.1981
G-17637 Culiberg

MRAK IVAN LV, 53,30 Jan, 16.4.1986
G-23509 Rojc
15
________________________________________________________________

N:

NA DNU TEME JE LUČ I. W.Shakespeare LV, 43,50 Jan 17.1.1983
MACBETH G-19809 Culiberg

NA DNU TEME JE LUČ II Pedro Calderon LV, 47,10 Jan, 12.2.1983
ŽIVLJEMNJE JE SEN de la Barca G-14901 Rojc

NA DNU TEME JE LUČ III Racine LV, 47,15 Jan, 15.3.1983
FEDRA G-19584 Janež, Stopar

NA DNU TEME JE LUČ V. J.W.Goethe LV, 53,35 Jan, 23.5.1983
FAUST G-20496 Janež, Čare

NA DNU TEME JE LUČ VII Alexandre Dumas sin LV, 34,30 Jan, 6.7.1983
DAMA S KAMELIJAMI G-20560 Culiberg

NA DNU TEME JE LUČ X. August Strindberg LV, 38,30 Jan, 4.10.1983
GOSPODIČNA JULIJA G-2094 Culiberg

NA DNU TEME JE LUČ XII. F.Wedekind LV,41,30 Jan, 8.1.1984
POMLADNO PREBUJANJE G-21337

NA MITINGU “GLEDALIŠČA LV, 25,40 Jan 6.11.1980
LJUDSKE VSTAJE” S PESMIJO G-15959 Culiberg
“FRONTNEGA GLEDALIŠČA

NA SMRTNI OBALI BESED LV, 42,30 Jan, 4.1.1982
G-17962 Rojc

NAŠA PESEM BO NAŠA SVOBODA PO, 26,30 Jan, Bajt 21.11.1978
G-5924 Culibergž
NEKI PLUME Henry Michaux LV,46,25 Jan 4.11.1986
G-24502 Janež
NEMŠKA Ernest Jandl LV, 36,00 Jan 16.2.1979
EKSPERIMENTALNA POEZIJA G-12687 Culiberg

NOVA SLOVENSKA Emil Filipčič LV, 43,20 Jan 5.9.1984
PRIPOVEDNA PROZA V. G-22555 Culiberg

NOVA SLOVENSKA Uroš Kalčič LV, 38,40 Jan 13.11.1984
PRIPOVEDNA PROZA VI. G-22895 Janež

NOVA SLOVENSKA Edo Torkar LV, 40,30 Jan 3.1.1985
PRIPOVEDNA PROZA VII. G-22027

NOVA SLOVENSKA Vladimir Kavčič LV, 44,50 Jan 20.5.1984
PRIPOVEDNA PROZA IX. G-22165 Culiberg

15

________________________________________________________________

O:

OBISK V ŠVICI LV, 35,50 Jan 7.12.1987
G-1558 Rojc, Stopar

OB 20 LETNICI SMRTI LV, 39,10 Jan, 12.7.1979
PESNIKA PAVLA GOLIE G-13397 Culiberg, M.Mrak

OB 30 LETNICI SMRTI LV, 47,05 Jan. 31.7.1986
BERTOLDA BRECHTA G-155434 Meglič

OB 70 LETNICI ROJSTVA Tenessee Williams LV, 27,10 Jan 2.2.1984
SKRAJŠANI OBISK ALI SLABA VEČERJA G-21372 Marinšek. Čare

OB 80 LETNICI JOSIPA VIDMARJA LV, 40,45 Jan, 8.10.1975
G-7597 Rojc

OB 90 LETNICI DANILA LOKARJA LV, 37,25 Jan 5.5.1982
G-18707 Culiberg

OB 100 LETNICI NOVEGA BRENCLJA LV, 38,55 Jan, 11.6.1984
G-221262 Rojc

OB 100 LETNICI LV, 35,55 Jan, 9.8.1978
ALFRED EDGER COPPARD G-10963 Janež

OB 100 LETNICI ROJSTVA F.S.Finžgar LV,46,05 Jan, 26.1.2971
G-4527 Blagovič

OB 100 LETNICI ROJSTVA Josipa Murna LV, 42,20 Jan, 25.2.1979
G-12872 Marinšek

OB 100 LETNICI ROJSTVA Josipa Murna LV, 43,00 Jan. 28.3.1979
G-12821 Culiberg

OB 150 LETNICI ROJSTVA Giosueja Carduccija LV, 3,020 Jan, 31.7.1985
G-23564 Culiberg, Čare

OB 150 LETNICI ROJSTVA Janeza Trdine LV, 43,50 Jan, 28.5.1980
G-15136 Rojc

OB 250 LETNICI ROJSTVA Oliverja Goldsmitha LV, 45,40 Jan, 7.11.1978
G-11857 Marinšek

OB 400 LETNICI DALMATINOVEGA LV, 30,35 Jan 9.4.2984
PREVODA BIBILIJE G-13540

OB 160 LETNICI ROJSTVA Hermana Melvilla LV, 48,10 Jan, 12.7.1979
Zgodbe o Joni G-13653 Marinšek, M.Mrak

OB 200 LETNICI SMRTI F.M.A. Voltarira LV,31,40 Jan 12.6.1978
G-12166 Janež

OB 300 LETNICI SMRTI Pierre Corneille LV, 44,30 Jan, 26.9.1984
G-22633 Janež

OD VINJET DO PODOB IZ SANJ Janko Kos LV, 49,00 Jan 13.4.1976
PROZA Ivana Cankarja I. G-8564 Janež
OD VINJET DO PODOB IZ SANJ Janko Kos LV, 54,15 Jan 13.4.1976
PROZA Ivana Cankarja II. G-2790 Janež

OD VINJET DO PODOB IZ SANJ Janko Kos LV, 54,15 Jan 28.4.1976
PROZA Ivana Cankarja III. G-8809 Janež

OD VINJET DO PODOB IZ SANJ Janko Kos LV, 51,00 Jan 28.4.1976
PROZA Ivana Cankarja IV. G-8518 Janež

OKROGLE NARODNE PO, 14,00 Jan, 19.12.1975
G-7608 Marinšek, Janež

OSEBNO STANJE Marina Mikis teodorakis PO, 39,15 Jan, 20.4.1972
G-5356 Blagovič

OTROK IN ZVEZDE Andrej Platonov LV, 47,00 Jan, 24.8.1979
G-13281 Culiberg, Čare
22
________________________________________________________________
P:

PADEL JE, PADEL, MLAD PARTIZAN PO, 24,45 Jan, 25.10.1976
G-9236 Janež

PAVALEC RADO po lastnem izboru VUB, 33.35 Jan, Arko 6.6.2004
G-45781 Marinšek, Hlavka

PAVLOVIĆ MIODRAG LV, 36,30 Jan, 3.3.1977
G-10194 Janež

PEKEL Dante LV, 35,45 Jan 24.11.1980
G-16055 Culiberg

PEKLENSKA POMARANČA Anthony Burgess LV 32,30 Jan, Emeršič 1.9.1992
G-23255 Rojc, Vrhunc

PESEM SVITANICA PO, 35,55 Jan, 22.4.1982
G-18591

PESEM O ROLANDU LV, 33,00 Jan, 15.3.1993
G-29941 Rojc, Čare

PESMI IN PREVODI Katja Špur LV, 4045 Jan, 12.1.21988
G-27246 Rojc

PESMI IZ BOJA Jože Javoršek LV, 43,50 Jan, 15.11.1984
G-22927 Rojc

PESMI Mateja Matevski LV, 34,30 Jan, 24.10.1974
G-7221 Blagovič

PO BALKANSKI ULICI Ivan Gadjanski LV, 29,10 Jan 9.8.1984
G-20993 Janež, Stopar

PODOBE IZ ČASA IN SANJ LV, 43,30 Jan, 9.12.1975
G-8168 Rojc
POEZIJA POLJSKE GALICIJE Branko Šomen LV,47,00 Jan, Strojan 10.8.1993
ZMAJEVO SEME G-16339 Marinšek, Stopar

POEZIJA STAROSELCEV LV, 54,45 Jan 30.1.1986
NOVEGA SVETA G-24254 Janež

POGOVORI I. LV, 42,10 Jan, 6.1.1987
ANFITRION G-24599 Janež

POGOVORI II. LV, 43,25 Jan, 30.1.1987
ELEKTRE- JE VOLČJE SRCE MI PO MATERI VOLČJE G-25000 Rojc,M.Stopar

POGOVORI III. LV, 46,12 Jan, 3.3.1987
TRIJE DON JUANI G-25242 Janež

POGOVORI IV. LV, 39,40 Jan, 2.4.1987
TO SPLETLA JE ZLOČESTA AFRODITA-Fedre G-10998 Rojc

POGOVORI V. LV, 41,00 Jan, 25.7.1987
DVOJČKI G-21292 Rojc

POGOVORI VI. LV, 39,40 Jan, 5.8.1987
ZAPAHNJENO JE ZNOTRAJ G-25614 Janež

POGOVORI VII. LV, 38,51 Jan, 12.10.1987
FAUST G-25779 Rojc

POGOVORI VIII. LV, 43,05 Jan, 12,12,1987
ANTIGONA G-25839 Culiberg, Čare

POJASNI MI LJUBEZEN LV, 29,00 Jan, Curk 28.5.1990
LJUBEZENSKA LIRIKA NEMŠKIH PESNIC G-28604 Vrhunc

POLDE BIBIČ po lastnem izboru VUB, 40,05 Jan 3.4.2004
Večer umetniške besede G-45673 Culiberg,Hlavka
POLDRUGI BOREC Adovan Hozić LV, 42,10 Jan, 11.12.1975
G-8197 Rojc

POLNE SO OČI NOČI LV, 44,00 Jan, 3.12.1975
G-7927 Rojc

POKOPALIŠČE EYLAN Victor Hugo PO, 22,00 Jan, 21.1.21977
G-11380 Janež

POMARANČNIKOV JUBILEJ B.Miklavc PO, 34,20 Jan,Arko 18.2.2202
G-44007 Culiberg

PORTRETI V BESEDI I. LV, 36,40 Jan, 19.12.1981
GAJ JULIJ CEZAR G-17491 Janež

PORTRETI V BESEDI III. LV, 43,45 Jan, 3.12.1981
CERVANTES G-12099 Vuliberg

PORTRETI V BESEDI IV. LV, 42,30 Jan, 12.1.1982
ERAZEM ROTERDAMSKI G-16933 radio Maribor

PORTRETI V BESEDI LV, 36,15 Jan, 10.5.1983
PETRONIJ G-20423 Culiberg,Čare

PORTRETI V BESEDI X. LV, 34,20 Jan, 14,3.1983
MARK TULIJ CICERO G-2010 Culiberg

PORTRET UMETNIKA Pier Paolo Passolini LV, 36,35 Jan 21.1.1976
G-8250 Rojc

POMLADNI DAN Ciril Kosmač PO, 23,45 Jan, 21.4.1988
G-18815 Rojc, Stopar

POSEBNA LITERARNA ODDAJA PO, 12,00 Jan, 23.4.1973
G-5987 Čepič

PO SLEDOVIH PREDSTAVE Philippos Drakodaidis LV, 42,30 Jan 23.8.1985
G-23626 Culiberg

PO TRNJI IN GRMLJI STE HODILI PO, 51,40 Jan, 20.4.1977
DA BI NAM SVOBODO PRIBORILI G-10404 Marinšek
Neznani partizanski pesniki G-10402

PREDEN UTIHNEJO GOZDOVI LV, 24,10 Jan, 8,7.1981
G-17001 Marinšek

PREGELJ IVAN LV, 39,32 Jan 29.1.1980
G-14439 Culiberg

PREVERT JACQUES LV, 34,00 Jan, 23.9.1985
G-23720 Culiberg

PREŽIHOV VORANC LV, 25,40 Jan, 12.2.1975
Ob 25 letnici smrti G-7595 Janež

PRI HYPERBOREJCIH M.Crnjanski LV, 34,10 Jan, 3.8.1983
G-20734 Stopar,

PRVOAPRILSKI GLOBUS LV,39,35 Jan, 31.3.1971
G-4669
33
________________________________________________________________
R:

RABEARINELO JEAN JOSEPH LV, 7342 Jan, 2.12.1974
PESNIK Z MADAGASKARJA G-7342 Janež

RAZPOKE V STEKLU LV,44,15 Jan, Motnikar 10.8.1995
G-34427 Rojc, Stopar

RDEČI KRIK SIREN PO, 22,50 Jan, 21.4.1977
Socialna lirika G-10228 Marinšek

RIMBAUD ARTHUR LV, 43,25 Jan, 28.3.1984
G-21719

RIMBAUD ARTHUR LV, 45,00 Jan, 4.4.1977
Iz svetovne klasike G-10300 Culiberg

ROBIN IN MARION Adam de la Halle LV, 31,30 Jan, 15.2.1982
G-18138 Janež, Čare

ROBINZON LV, 42,50 Jan 12.4.1981
G-10724 Janež

RUSKA DRAMATIKA I. LV, 43,00 Jan 6.10.1983
G-20721 Culiberg

RUSKA DRAMATIKA II. Aleksander S.Puškin LV, 42,200 Jan 5.12.1983
G-5752 Culiberg

RUSKA DRAMATIKA III. LV, 32,45 Jan 31.1.1984
G-21462 Culiberg

RUSKA DRAMATIKA IV. Aleksander N.Ostrovski LV, 34,50 Jan 27.3.1984
G-21712 Janež

RUSKA DRAMATIKA V. LV, 3540 Jan 28.5.1984
G-21691 Janež

RUSKA DRAMATIKA VI. Aleksander K. Tolstoj LV, 36,10 Jan 30.7.1984
G-22426 Janež

RUSKA DRAMATIKA VII. LV, 32,00 Jan 11,10,1984
G-22025 Janež

RUSKA DRAMATIKA VIII. LV, 44,00 Jan 6.12.1984
G-23095 Janež

RUSKA DRAMATIKA IX. Maksim Gorki LV, 41,30 Jan 4.2.1985
G-23150 Janež

RUSKA DRAMATIKA X. LV, 38,50 Jan 9.4.1985
G-23162 Janež

RUSKA DRAMATIKA XI. LV, 34,15 Jan 10.6.1985
G-21415 Marinšek

RUSKA DRAMATIKA XII. LV, 36,05 Jan 5.8.1985
G-23592 Marinšek

RUSKA DRAMATIKA XIII. LV, 34,00 Jan 15.12.1985
G-23798 Culiberg

RUSKA DRAMATIKA XIV. LV, 35,00 Jan 11.12.1985
G-17165 Culiberg

18
________________________________________________________________
S:

SALINGER.J.D. LV, 40,35 Jan1 6.12.1988
Ob 7o letnici rojstva G-5547 Čepič, Vrhunc

SAMOTEN PLAMEN, Z O.Župančič LV, 37,15 Jan, 7.2.1978
VETROM SE LOVEČ G-11639 Janež

SAMOTNA, ZAPIŠČENA SO POLJA PO, 14,45 Jan, 30.10.1979
G-14045 Culiberg

SARRAUTE NATHALIE LV, 28,25 Jan 21.7.1992
G-5807 Janež, Čare

SEIFERT J. LV, 38,20 Jan, 26.12.1984
NOBELOV NAGRAJENEC 1984 G-22411 Janež

SEDMINA, Beno Zupančič PO, 47,10 Jan, 8.6.1979
G-13474 Culiberg

SHELLEY PERCY BYSSE LV, 37,20 Jan, Žel 7.12.1992
G-25556 Čepič,

S KOMEDIJO SKOZI ČAS V. LV, 46,50 Jan, 24.5.1982
TARTUFFE G-18461 Rojc

S KOMEDIJO SKOZI ČAS VI. Goldoni LV, 45,15 Jan, 18.6.1982
KRČMARICA MIRANDOLINA G-17907 Janež

S KOMEDIJO SKOZI ČAS X. Vladimir Majakovski LV, 49,40 Jan, 18.10.1982
VELIKA ŽEHTA G-19186 Culiberg

SLAVNOSTNA ODDAJA OB Berce PO, 26,00 Jan, 8.4.1981
40LETNICI OFSN-ROF G-16846 Janež

SLIKE ŽALOSTNIH DOŽIVETIJ Deana Leskovar LV, 35,15 Jan 22.2.1983
G-20004 Janež

SLOVAŠKA LITERATURA Dominik Tatarka LV, 41,15 Jan, 18.8.1989
80-IH LET G-4691 Marinšek

SLOVENSKA BOŽIČNA LIRIKA PO, Jan, Arko
G-33245 Brvar

SLOVENSKA DRAMATIKA Katja Podbevšek LV, 34,45 Jan 8.1.1980
DANES IN VČERAJ- Kura se žrtvuje za gledališče G-13348 Culiberg

SLOVENSKA DRAMATIKA Katja Podbevšek LV, 33,55 Jan 11.2.1980
DANES IN VČERAJ- Norci, nakar še Šeligo G-14535 Culiberg

SLOVENSKA DRAMATIKA Katja Podbevšek LV, 37,50 Jan 17.3.1980
DANES IN VČERAJ G-14708 Culiberg

SLOVENSKA POVOJNA PROZA Juš Kozak LV, 43,20 Jan 24.3.1988
G-26421 Rojc, Vrhunc

SLOVENSKA POVOJNA PROZA Ciril Kosmač LV, 42,25 Jan 3.6.1988
G-5953 Marinšek, Vrhunc

SLOVENSKA POVOJNA PROZA Anton Ingolič LV, 46,20 Jan, 3.11.1988
G-27109 Culiberg, Stopar

SLOVENSKA POVOJNA PROZA Dominik Smole LV, 36,55 Jan 7.6.1990
(Helga Glušič) G-28895 Stopar

SLOVENSKE PESMI O MORJU LV, 43,00 Jan, 24.6.1981
G-6363

SLOVENSKE VSESVETNE LV, 42,15 Jan, 17.10.1984
G-17147 Stopar,

SLOVENSKI PREVAJALCI Tone Pavček LV, 43,10 Jan, 17.3.1986
G-22054 Rojc

SLOVENSKI PREVAJACI Kajetan Gantar LV, 42,30 Jan, 19.5.1986
G-24606 Marinšek

SLOVENSKI PREVAJALCI IX. Jože Stabej LV, 43,40 Jan, 15.9.1986
G-18928 Culiberg, Stopar

SLOVENSKI PREVAJALCI Aleš Berger LV, 46,40 Jan, 14.7.1988
G-26885 Vrhunc

SLOVENSKI PREVAJALCI Andrej Arko LV, 43,15 Jan, 19.9.1988
G-10691 Janež, Vrhunc

SLOVENSKI PREVAJALCI Branko Madžarevič LV, 38,45 Jan, 22,11,1988
G-26182 Culiberg

SLOVENSKO POSLANSTVO E.Kocbek PO, 39,45 Jan, 17.11.1983
G-7069 Janež

S PESNIKOM BRANKOM HOFMANOM LV, 40,20 Jan, 15.11.1979
G-4795 Culiberg

S SLOVENSKIM PESNIKOM KAJETANIOM KOVIČEM LV,41,35 Jan, 22.2.1977
G-100185 Culiberg

SMEH IN GREH LV, 33,10 Jan, Šoemen 15.12.1991
G-27102

SNOJ JOŽE M.Kovačevič-Beltram LV, 51,05 Jan, Kovačevič 15.3.1994
Ob 60 letnici rojstva G-16879 Janež, Čare

SODODBNA AMERIŠKA PROZA LV, 44,30 Jan, 17.9.1982
G-19088 Rojc

SODOBNA POEZIJA ŠPANSKE GALICIJE LV, 43,05 Jan, Pevec 19.4.1993
G-24669

SODOBNA SLOVAŠKA POEZIJA LV, 38,45 Jan, 6.8.1980
G-15430 Janež

SODOBNA TURŠKA LIRIKA LV, 39,30 Jan, 13.3.1980
G-14624 Culiberg

SONČNA POLNOČ Čedo Vuković PO, 36,20 Jan, Senica 9.5.1980
G-11323

SPOMINSKO SREČANJE Z LILI NOVY LV, 37,00 Jan, 2.7.1975
G-7757 Rojc

SREČKO KOSOVEL LV, 37,40 Jan, 22,5,2989
G-28046 Culiberg, L.Jakša

SREDI NAŠE VASI ENA ROŽA CVETI PO, 31,20 Jan, 25,12,1980
G-16338 Marinšek

SVETLANA MAKAROVIČ LV, 29,35 Jan, 28.2.1977
G-2875 Culiberg

SVITANJA PO, 39,00 Jan, 27.6.1983
G-20603

STANOVITNI PRINC Pedro Calderon LV, 37,00 Jan, 3.4.2980
de la Barca G-7825 Janež

STEPHEN CRANE LV, 30,20 Jan,Grahek 25.10.1991
G-12557 Culiberg, Vrhunc

STENDHAL LV, 39,00 Jan, 20.1.1983
Ob 200 letnici rojstva G-19808 Culiberg

38
________________________________________________________________
Š:

ŠTIRJE LETNI ČASI BORISA KRALJA LV,47,00 Jan, 21.11.1989
G.15439 Rojc, Lesjak

ŠUGMAN MAJA po lastnem izboru VUB, 43.30 Jan, Arko 6.6.2004
G-45782 Marinšek, Hlavka

ŠTUDIJE O KLASIČNI AMERIŠKI KNJIŽEVNOSTI LV, 35,40 Jan, 6.8.1987
G-1239 Janež

3
________________________________________________________________
T:

TA SPEV BO VEČEN Li Tai Po LV, 44,45 Jan, 25.2.1985
G-23200 Marinšek

TERJAM POMILOSTITEV Desanka Maksimović LV, 31,26 Jan 18.6.1986
G-7125 Rojc

THOMAS MERNHARD LV, 38,25 Jan 15.5.1989
G-28005 Culiberg, Vrhunc

TINČEK PETELINČEK Kotzebue-Brenk PO, 36,00 Jan, 25.12.1978
G-9724 Frece, Lesjak

TO JE NAŠ SVET LV, 39,35 Jan, 23.4.2984
Socialna lirika G-21872 Janež

TONE KUNTNER LV, 42,30 Jan, 17.1.1986
G-7835 Rojc, Čare

TONE PAVČEK LV, 39,00 Jan, 26.9.1988
Ob 60 letnici rojstva G-10383 Janež

TRIJE DUMASI Andre Maurois LV, 39,20 Jan 8.7.2985
G-23483 Rojc

TRI ŽENSKE Silvia Plath LV, 40,35 Jan, 5.3.1979
Pesnitev za tri glasove G-12699 Čepič. Čare

TRUBADUR NAŠIH DNI N.Hikmet LV, 31,40 Jan 25.4.1974
G-6782 Blagovič

TURNOGRAJSKA JOSIPINA LV,39,30 Jan, 17.12.1984
G-24044 Janež, Čare

TURŠKI PESNIK FAZIL HISNI DAGLARDŽA LV, 25,30 Jan, 15.10.1975
G-7876 Rojc

12
_______________________________________________________________
U:

UPORNA EVROPA I. LV, 42,00 Jan 28.3.1985
Slovenska književnost G-23290 Rojc

UPORNA EVROPA II. LV, 46,20 Jan 22.4.1985
G-13423 Košmerlj

UPORNA EVROPA III. LV, 42,35 Jan 30.5.1985
G-14185 Janež, Stopar

UPORNA EVROPA IV. LV, 44,15 Jan 26.6.1985
G-23444 Rojc

UPORNA EVROPA V. LV, 44,15 Jan 25.7.1985
G-23560 Marinšek,Čare

UPORNA EVROPA VI. LV, 40,00 Jan 9.8.1985
G-23607 Rojc

UPORNA EVROPA VII. LV, 40,40 Jan 26.9.1985
G-23733 Rojc

UPORNA EVROPA VIII. LV, 43,45 Jan 29.10.1985
G-23837 Culiberg

UPORNA EVROPA IX. LV, 44,00 Jan 26.11.1985
G-23907 Janež

11

________________________________________________________________

V:

VAJE V SLOGU Raymond Queneau LV, 47,30 Jan 16.12.1980
G-15697 Rojc

VALENTIN VODNIK LV, 34,40 Jan, 18.1.1988
G-104 Janež, Stopar

VALERY PAUL LV, 35,00 Jan, Krečič 25.10.1991
Ob 120 letnici G-527 Culiberg

VČERAJ, DANES Francesco Petrarca LV, 42,05 Jan, 26.10.2978
G-5806 Frank, Čare

VČERAJŠNJI SVET LV, 39,45 Jan, Vurnik 28.12.1981
G-11201 Janež, Čare

VEČER S SLOVENSKIM Miroslav Košuta LV, 39,05 Jan, 31.10.1977
PESNIKOM G-11062 Janež

VEČER S SLOVENSKIM Mile Klopčič LV, 43,00 Jan, 8.11.1975
PESNIKOM G- 7190 Culiberg

VEČER S SLOVENSKIM Andrej Hieng LV, 44,40 Jan, 3.6.1969
PISATELJEM G- 3542 Stopar

VEČER S SLOVENSKIM Niko Grafenauer LV, 46,10 Jan, 8.6.1973
PESNIKOM G-6180 Blagovič

VEČER S SLOVENSKIM France Forstnerič LV, 34,00 Jan, 22.2.1972
PESNIKOM G-4578 Blagovič

VEČER S SLOVENSKIM Dane Zajc LV, 50,15 Jan, 6.6.1972
PESNIKOM G- 5226 Stopar

VEČER S SLOVENSKIM Beno Zupančič LV, 42,00 Jan, 22.1.1969
PISATELJEM G-3331 Pugelj,

VEČER S SLOVENSKIM Bratko Kreft LV, 54,15 Jan, 10.2.1975
PISATELJEM G-7214 Blagovič

VEČER S PREŠERNOVIM NAGRAJENCEM LV, 49,35 Jan, 5.2.1985
IVANOM MINATIJEM G-22931 Janež

VEČER PRI SLOVENSKIH PISATELJIH LV, 49,45 Jan, 23.10.1974
NA AVSTRIJSKEM KOROŠKEM G-7222 Blagovič

VEČER UMETNIŠKE BESEDE Janez Škof LV, 39,50 Jan, 20.1.1985
G-22935 Culiberg

VEČER UMETNIŠKE BESEDE Matjaž Turk LV, 46,30 Jan, 24.5.1977
G-7421 Rojc

VEČER UMETNIŠKE BESEDE Milena Zupančič LV,47,45 Jan, 6.2.1976
G-8271 Mauser,Marinšek

VEČER UMETNIŠKE BESEDE Peter Ternovšek VUB, 40.20 Jan 30.3.2004.
G-45611 Jan, Janež Hlavka

VENERA IN ADONIS W.Shakespeare- LV, 32,10 Jan, 25.9.1973
J.Menart G-6330 Rojc

VETRIH POLONA po lasnem izboru VUB, 43,20 Jan, Golja 12.06.2007
Strenar, Stopar

V GLEDALIŠU NIGERIJSKE M.Mirtič LV, 38,35 Jan, 13.5.1980
MASKE NOK G-15015 Culiberg

VIDA TAUFER LV, 38,50 Jan, 7.6.1983
Ob 80 letnici rojstva G-13087

VPRAŠAM SE Radmila Tratnik LV, 22,35 Jan, 29.6.1988
G-2901 Marinšek, Čare

24

________________________________________________________________
W:

________________________________________________________________
Z:

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM Malina Schmidt LV, 40,55 Jan, Šuklje 16.5.1979
Slovenska poetična drama G-13311 Culiberg

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM Tanja Viher LV, 46.50 Jan, Šuklje 6.2.1979
Osamljena iskanja G-12828 Culiberg

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM LV, 36,45 Jan, Šuklje 16.5.1979
Anton Medved G-10584 Janež

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM Jože Javoršek LV, 50,10 Jan, Šuklje 25.10.1976
Baročno gledališče na Slovenskem G-9588 Janež

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM LV, 48,10 Jan, Šuklje 7.1.1979
Blažonovi in drugi G-12736 Culiberg

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM LV, 41,50 Jan, Šuklje 19.3.1979
G-11708 Culiberg

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM Bojan Štih LV, 49,20 Jan, Šuklje 16.1.1978
Dramatika Otona Župančiča G-11492

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM Etbin Kristan LV, 44,00 Jan, Šuklje 6.10.1977
Boj za slovenski gledališki prostor G-10906 Culiberg

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM Dušan Moravec LV, 33,40 Jan, Šuklje 2.11..1977
Dramatik Lojz Kraigher G-11029 Culiberg

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM Jože Javoršek LV, 47,30 Jan, Šuklje 10.2.16977
Gledališče mladega Levstika G-10134 Culiberg

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM LV, 34,45 Jan, Šuklje 15.11.1978
Gledališče med NOB in po njem G-9218 Culiberg

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM Mirko Zupančič LV, 39,25 Jan, Šuklje 15.11.1976
Mladi Linhart G-9013 Janež

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM A.Gogala LV, 40,15 Jan, Šuklje 14.12.1978
Povojna slovenska drama z vojno tematiko G-8620 Culiberg

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM Jože Javoršek LV, 46,40 Jan, Šuklje 10.5.1978
Pozabljeni dramatik R.Golouh G-11974 Janež

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM LV, 47,45 Jan, Šuklje 7.2.1978
Razbiti človek G-11641 Janež

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM LV, 40,00 Jan, Šuklje 27.5.1979
Sodobniki G-12922 Culiberg

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM LV, 51,35 Jan, Šuklje 16.5.1979
Slavko Grum G-8044 Culiberg
G-8222

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM France Vurnik LV, 42,40 Jan, Šuklje 4.10.1978
Dramatik Bratko Kreft G-12460 Culiberg

ZAČELO SE JE Z MATIČKOM LV, 39,30 Jan, Šuklje 19.4.1977
Tugomer G-10400 Marinšek

ZA NOČNIMI ZVOKI Motoo Ando LV, 39,25 Jan, Curk 10.2.1992
G-23249 Čepič, Vrhunc

ZGODOVINA NEKE LJUBEZNI Adele Sandrock in LV, 45,00 Jan, 27.6.1988
Arthur Schnitzler G-1987 Rojc, Čare

ZIMBABWE MORA BITI SVOBODEN LV, 36,40 Jan, 6.8.1986
G-23547 Culiberg

ZLOBEC CIRIL, LV, 45,20 Jan, 19.6.1985
Šestdesetletnik G-16593 Janež

ZLOBEC CIRIL LV, 43,45 Jan, Arko 25.1.2000
Nove poezije G-41845 Culiberg, Hlavka

ZORMAN IVO LV, 35,05 Jan, 21.4.1986
60 letnik G-24464 Janež

25
_________________________________________________________________
Ž:

ŽAMETNA POEZIJA LV, 32,45 Jan, Šomen 5.11.1990
Nova češka poezija G-29053

ŽIVLJENJE PRED SMRTJO LV, 28,10 Jan, 13.4.1979
G-11033 Culiberg

ŽUPANČIČ OTON LV, 42,00 Jan, 9.1.1978
Ob 100 letnici rojstva G-11487 Culiberg

3

Seznam režij radijskih oddaj : Dela, ki so sodelovala na festivalih

ANTIGONA Dušan Jovanović RI,49.35 LUžan ,Jan 3.94
G-11727 Rojc,Golob
G-13809
*********igra je sodelovala na Prix Italia 1994, prevedena v nemščino, francoščino in angleščino; režiral na Dunaju za ORF v juniju 1994, predvajana tudi na WDR Köln***********************

A.T.L.
Anton Tomaž Linhart p.Aleš Jan G-46342 Janež, Hlavka
Krajša varinata 29.30
G-46793
*************prevedena v anglešèino, uvod v francošèino**********sodelovala na festivalu Prix Maruèiæ 2006, Prix Italia Benetke 2006, Prix intarnational de radio Iran_Zikenabar 2006- 2. nagrada******** predstavljena javno v Slovenskem gledališkem muzeju 20.9.2006 in v Knjižnici Radovljica 21.11.2006*************izšla kot posebna izdaja na CD ob Linhartovi 250 letnici rojstva*********Festival Mediamixx 2007, Albena Bolgarija, nagrada za najboljšo kulturno oddajo*************

ARS MEDICINE SLOVI NAE A.Jan-J.Vidakovič FEDOR Beograd 1989
*************nagrada za delo v celoti prevedena v angl.:*************

BELIN-OPERETA Anton Feliks Dev PO, 19,30 Jan, Jan,Janež 2001
oče Damascen Dev: G-42917 D.Božič. D.Hlavka

*********sodelovala na festvalu PRIX MARULIĆ, Hvar*******

BRIŽINSKI SPOMENIKI LV, 38,30 Jan, Arko 15.6.1993
G-30261 Rojc, Čare
***********sodelovala na festivalu Prix Marulić1998, izdano na kasetah, sodelovanje s SAZU******+

ČREDNIK M.Elsner- RI,38.30 Jan,Rojc 5/96
Grošelj G-35374 Lužan
****************študijska produkcija študentov AGRFTV 1995/96 v razredu doc. A.Jana************

ČRNA ORHIDEJA Edvard Kocbek RI,40.35 Lužan 3.94
p.Draja Dominkuš G-15616 Vrhunc,Rojc
**************igra je je sodelovala na festivalu Ostankino 1994, poslana na Češko, prevod v angleščino in ruščino*************

DEŽURNI PESNIK II.P.Lužan ZRI,24.03 Lužan maj 1995
Kabaret G-3255 Jan,Kersnik
****************Skrajšana verzija je bila na festivalu Prix Monte Carlo 1995***********
***************+ Serija 10-ih pesmi je predstavljala R Slovenija na festivalu Phonurgia Nuova Arles 1995 in prišla v ožji izbor za nagrado*****************

ENCI-BENCI A.Jan,G.Schmidt RIO-DRI,6,25 Fritz, Jan 1985
G-1386 J.Vidakovič
*******sodelovanje na festivalu Fedor Beograd, nagrada, prev v angl. In franc.******

EN DAN DEMNISA Vl.Kocjančič RI,40.50 Jan,Culiberg 6.1.78
IVANOVIČA G-11282 Schmidt
****prevedeno v angl, fran,.srbohrvaščino, režiral tudi v Zagrebu, Nagrade Ohrid (režija, ton) PRIX RAI 1978 celota********

FRANCKA NOČE M.Jan ZRI,29.30 Lužan,Rojc avgust 95
BITI G-34474 Jan, C.Bevc
FRANCESCA
********* izbrana za festival OSTANKINO 1996,prevedena v angleščino in ruščino******

GOSPOD S Fran Skofič RI,43.15 Jan, Schmidt 30.11.2001
PRESEKA G-43744 Janež, Šurbek
**************prix Marulić Hvar 2002, prev. v angl.***************

HAMLET EXPRES A.Jan-W.Shake- KRI,9,25 Jan 10.11.1989
speare G-2508/3 Jan,,Rojc
***********, nagrada za KRI Ohrid 1990, predvajana v Estoniji**************

IGRE IN PESMI B.Berce,A.Jan; J.Culiberg, Z Frece
oddaja o scenski glasbi

IGRE IN PESMI I. Jan, Berce LV, 39,50 Jan, Berger 24.11.1977
G-8385 Culiberg,

IGRE IN PESMI II. Jan, Berce LV, 43,25 Jan, Berger 19.10.1977
G-11238 Culiberg,

IGRE IN PESMI III. Jan, Berce LV, 36,10 Jan, Berger 24.11.1977
G-10197 Culiberg,

IGRE IN PESMI IV. Jan, Berce LV, 37,30 Jan, Berger 19.10.1977
G-10898 Culiberg,
********* Teden radia JRT Ohrid 1978** pohvala za oddajo v celoti***************
G-11842 delovni trak dokumenti; G-11088 delovni trak dokumenti; G-7071 delovni trak glasba; G-11337 delovni trak dokumenti; G- 11336 delovni trak dokumenti; G-10899 delovni trak glasba; G-11027 delovni trak glasba; G-8384 delovni trak + glasba; G-11110 delovni trak glasba; G-11389 delovni trak dokumenti; G-10639 delovni trak glasba;*****

IN PRICIPIO ERANT PERCUSSIONES L.Engelman-A.Jan 1990
Teden radia Ohrid 1990 JRT
*********nagrada za delov celoti, nagrada za režijo*******

IZPOVED Drago Jančar RI.63.00.(19.4.83) Jan,Janež 13.5.83
HUDODELCA RI,47.30 (18.6.84) Lužan
*****prev. v angl.franc. hrvaščino, bilo na Prix Italia 1984,režiral tudi v Skopju*******

JABOLKO F.Puntar RIO, 37.45 Fritz, Jan 5.3.1973
G-5900 Rojc, Koder
*********teden radia Ohrid*************

JAMSKA IVANKA M.Vilhar G-40393 Jan, Jan 4.11.1997
43,00 Janež, Golob, Munih
********predvajana tudi Radio Trst A*********** krajša varianta za festival PRIX MARULIĆ 1999, prevedena v angl.**********

JEZIK PASCAL Rudi Šeligo RI,48.30 Jan.Rojc 4.10.85
G-23643 Lužan,Lesjak
*****Prev.v srbohrvaščino,angl.francoščino, nemščino, Ohrid, bilo na Prix Italia, 1986***********

KO BOM VELIK, Uroš Kalčič RI,42.25 Jan,Culiberg 26.1.79
BOM ŽABA G-12690 Lužan
******prevedeno v sh, angl, fr.Nagrada Žirije v Ohridu 79 za najboljše delo v celoti, nagrada za najboljšo režijo, delo je bilo v konkurenci za URTNA Price 1979, avtor Nagrada Prešernovega sklada 1997***

KONEC Jože Javoršek RI, 39.05 Jan, Janež 10.5.2005
HREPENENJA pr. Aleš Jan G-46226 Lužan, Hlavka
****prevedeno v angleščino pod naslovom The end of Yearning in v francoščino pod naslovom La fin de desire****** sodeluje na festivalu Prix Italia 2005 v Milanu******* sodeluje na festivalu Premios Ondas v Barceloni 2005

LET Z Luko Paljetak RI, 29.58 Jan, Janež 12.2006
ETEROPLANOM G-46463 Bratuš, Hlavka
************prevedeno v angleščino A Flight by Eteroplane, sodeloval na festivalu Prix Italia 2007 v Veroni

LISTNA LJUBICA I.Geister RI,37.50 Jan, Marinšek 13.9.96
G-36550 Lužan
*********sodelovala na festivaluPrix Evropa 1997***********

MEDICINAE POPU- A.Jan, DRI,27.45 Jan,Rojc 6.1.87
LARIS SLOVENIAE J.Vidakovič G-24935 Jan,Vidakovič
ARS
********nagrada na festivalu dokumentarcev FEDOR v Beogradu 87,
sodelovanje v konkurenci URTI********

MISIJA Tone Perčič RI,53.50 Lužan 4.93
G-29865 Rojc,ČAre
G-29866
***********igra sodelovala na Prix Italia 1993, prevedena v angleščino in francoščino*********

MIŠI V OPERNI HIŠI V. Moederndorfer RIO, 43,20 Fritz, Jan 10.10.1991
G-452 Lesjak, Bedjanič, Rojc
****izdano na kasetah, sodelovalo na festivalu Premio Ondas Barcelona**********

MRTVEC PRIDE S.Makarovič RI,67.40 Jan,Rojc 18.12.87
PO LJUBICO G-26262 Lužan, Vidakovič
krajša verzija RI,60.30
G-26560
********prevedno v srbščino, hrvaščino, nemšč.,ruščino, slovaščino, madžarščino, islandščino, češčino --nagrada OIRT 1988 v Vrašavi za najboljše delo, za najboljšo režijo, za najboljšo igralko (J.Mrzel)nagarad za režijo Ohrid 1988
režiral v Beogradu, Zagrebu, Berlinu, Bratislavi, Budimpešti, Reykjaviku, Pragi (zasedba:prevod František Bernhart, dramaturg Jana Weberova, Micika1+2 Dana Černa, Anzel J.Novotny, Mlinar V.Vydra.Tadej I.Racek, Mati M.Mareševa, Mlinarka j.Jiraskova; korežiser Vlado Rusko jn., ton Milan Krivohlavy, asistent režije Lidmila Časlavska, glasbeni sodelavec P.Mandel. Posneto 8-14.10.1995, traja 51.55 radio Vltava)*********

NINI M.Kmecl RI,51,50 Jan, Lužan 5/1999
G-40699 Marinšek, Hlavka
G-40700
********2,. nagrada na natečaju RASLO 1998, prevedena v angl, franc, sodelobvala na Prix Italia 2000*******

OBVEZNO LETO- Zlatko Verzelak ZRI,46.00 Štritof 3.93
VANJE G-16073 Rojc,Čare
*************igra je sodelovala na Prix Italia 1993, prevedena v angleščino in francoščino***********

OBTOŽENI VOLK Ž.Petan RIO, 30,15 Flere, Jan 15.2.1972
G-5206 Blagovič
*****nagrada za režijo na Ohridu 1972***izšlo na kaseti

PESEM ZA SOPRAN,M.Gogala, A.Jan DRI,13,05 Jan, 9.1.1997
BARITON IN G-2648 Janež, Jan
STENICE
********festival prix Italia1997***********

PETI JEZDEC M.Elzner- RI, 18.00 Lužan 12.94
Grošelj G- Janež Vrhunc
**************produkcija AGRFTV zimski semester 1994/95, izbrana za festival PRIX OSTANKINO 1996, prevedena v angleščino in ruščino***********************

POD PERUTNICO Milan Jesih RI,50.45 Štritof 11.93
NOČI G-30824 Golob,Rojc
G-31044
************tekst izbran za EBU selekcijo 1995, režiral tudi v Zagrebu 2/96,prev v angl. in hrvaščino. knjiga*************

POLŽ JOŽE F.Rudolf ZRI,32.20 Jan,Blagovič 8.4.75
G-7322 Schmidt,Čare
*******prevedeno v srbohrvaščino, francoščino in angleščino, sodelovala na festivalu OHRID 75, nagrada za režijo, glavna vloga Urban Jan********

PULOVER F.Puntar ZRI,41.55 Jan,Janež 17.1.82
G-17451 Lužan,Stopar
*******sodelovala na festivalu OHRID 1982, nagrada za režijo,prev. v sh. in angl.****

REZIJA-TA ROŽINA DOLINA
J.Vidakovič, J.Strajnar rež.A.Jan
30.45 t.M.Culiberg,S.Likeb

***********prev. v angl, italijanščino, Ohrid 1982*************

SLOVO UMETNI- V.Kocjančič RI,48.45 Jan,Culiberg 8.10.76
KA PETRA G-9384 Schmidt
*******delo je bilo predstavljeno na festivalu Ohrid 77,prev.v angl. in sh.******

SREČANJE V A.Burgess RI,74.30 Jan,Rojc 10.4.91
VALLADOLIDU p.R.Šuklje G-4131, Lužan,Čare
G-4132
******EBU drama leta 1991, narejena tudi večjezična verzija (16) za srečanje strokovnjakov EBU 1991 v Edinburghu, posneta na kaseto******

STARCI S.Makarovič RI, 48,10 Jan, Rojc 6.8.1987
G- Lužan, Golob
********sodelovala na Ohridu 1987**********

ŠKOFJELOŠKI p.Romuald-Marušič RI,43.45 Jan, Štritof 1/1997
PASIJON pr.Jan G-37508 Rojc, Golob
/krajša verzija/
***************predstavljena na festivalu Prix Marulić na Hvaru 4/1997, prevedena v angleščino********** v konkurenci za prix SANTA CHIARA Assisi 1999**********

TOREADOR,PRI- N.Novak ZRI Jan.Lužan 1.3.94
PRAVI SE NA BOJ Rojc
****************bila na festivalu Prix Monte Carlo 1994,prev. v angl. in fran.***************

TEMNA STRAN E.Flisar RI,50.00 Jan, Marinšek 1/96
SVETLOBE G-35309 Lužan.Čare
**************** izbrana za Prix Italia 1996,prev. v angleščino in francoščino****************

TUGOMER J.Jurčič RI-54,25 Jan, Janež 2/99
p.A.Jan G-40337 Lužan, Stpar
G-40375
**********sodelovana na festivalu Prix Marulić, Hvar 2000********

VITEŠKI TURNIR B.A. Novak RIO,34,15 Fritz, Jan 15.5.1998
V ŠIŠKI G-38516 Golob, Hlavka, Janež
*************** Prix ex Aequo 2000**************

VIZITATOR IZ I.Tavčar RI-33.50 Jan, Janež 19.12.2002
FREISINGA p.Ludvik Kaluža G-44705 Schmidt-Jan,Hlavka
*************sodelovanje na festivalu Prix Marulić Hvar 2003

VŽIGALICA POD B.Gombač RI,48.35 Jan, Lužan 23.10.96
SNEGOM G-36702 Rojc
*************2.nagrada na natečaju RASLO 1996, sodelovala na festivalu Prix Italia1997*****************

ZAPRTI DOSJE V.Konjar RI,47.35 Jan,Culiberg 3.10.80
G-15595 Trekman,Golob
******delo je bilo na festivalu Ohrid81, prevedeno v srbohrvaščino, nemščino, francoščino******

ŽIVALCA Marko Kurat RI, 45,20 Jan, Štritof 2.11.1998
G-39692 Janež, Hlavka
********odkup na natečaju 1998*******izbrana za festival Prix Europa 1999 v Berlinu, prev. v angl., uvrstitev med 10 najboljših.*********

XERXES ALI F.Rudolf RI,49.00 Jan,Marinšek 28.12.90
STRAH G-23486 Lužan, Vrhunc
******delo je bilo v konkurenci Prix Morishige v Tokiu 1991****

 

Povezave