Lovro Zafred

Igralec

Lovro Zafred je rojen leta 1996 v Mariboru. Jeseni leta 2019 je diplomiral iz Dramske igre na AGRFT s predstavama Stadion Olympia v režiji Maše Pelko in Antiprojekt Unesco v režiji Tijane Zinajić pod mentorstvom prof. Nataše Barbare Gračner in prof. Sebastijana Horvata.

Leta 2021 je končal magistrski študij na isti smeri pod mentorstvom prof. Borisa Ostana. Kot študent je sodeloval v produkcijah številnih gledališč, v SNG Drama Ljubljana, Mestnem gledališču ljubljanskem, SNG Nova Gorica, Anton Podbevšek Teatru in v Gledališču Glej. Od januarja 2022 je član ansambla SLG Celje.
Dvakrat je prejel akademijsko nagrado Zlatolaska in sicer v sezoni 2017/18 za filmsko moško vlogo in v sezoni 2018/19 za gledališkega igralca.

Sodeluje tudi v slovenski filmski in televizijski produkciji. Igral je v filmih Posledice v režiji Darka Štanteta, Preboj v režiji Dejana Baboska, Morena v režiji Antonete Alamat Kusijanović, Prasica, slabšalni izraz za žensko v režiji Tijane Zinajić in Neutudum v režiji Katje Leitgeb ter v seriji Ekipa Bled v režiji Blaža Završnika.

Nagrade

  • Zlatolaska za filmsko moško vlogo 2017/18
  • Zlatolaska za gledališkega igralca 2018/19