Lara Wolf

Igralka

Lara Wolf Završnik se je rodila 23. decembra 1997 v Ljubljani. 
Po uspešno končani gimnaziji, se je leta 2016 vpisala na ljubljansko Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo, kjer je leta 2021 diplomirala kot dramska igralka, pod mentorstvom Matjaža Zupančiča in Matjaža Tribušona. Trenutno je vpisana na magisterij iz dramske igre, smer umetniška beseda, pod mentorstvom Aleša Valiča. Preizkusila se je že v več igralskih vlogah. Na akademiji je igrala v produkciji Dvoje sva in hkrati eno (Milan Jesih), v režiji Mance Kok. V režiji Luke Marcena je igrala vlogo Ester v produkciji Viktor ali otroci na oblasti (adaptacija po dramah Victor ali otroci na oblasti Rogera Vitraca ter Viktor ali Dan mladosti Dušana Jovanovića). Predstava je bila nagrajena na 14.festivalu FIST, v Beogradu. V režijah Luke Marcena je v Kralju Learu (William Shakespeare) igrala tudi vlogo Norca ter vlogo Majdalenke v diplomski produkciji Ljudožerci (Gregor Strniša). 
Za vlogo Norca v Kralju Learu je leta 2019 prejela študentsko Severjevo nagrado, za predstavo Viktor ali otroci na oblasti pa je njen letnik dobil Prešernovo nagrado.
Z Mestnim gledališčem ljubljanskim je prvič sodelovala leta 2018, ko se je pridružila ekipi komične drame Tih vdih, ki je prejela več priznanj. Od 19. septembra 2019 do 31. avgusta 2022 je bila zaposlena v Mestnem gledališču ljubljanskem, kjer je igrala Tamalo v Tihem vdihu, Mlado Turandot v muzikalu Turandot, Izzy v družinski drami Ta obraz, Dunjašo v Češnjevem vrtu, Lucijo v drami Le zaljubiti se ne smemo, Velvecijo v Zimski poroki, Viki v dramediji Izkoristi in zavrzi me, Lano v drami Usedline in Drugo svečenico v muzikalu Boljši svet.