Urša Kavčič

Igralka

Urša Kavčič je slovenska igralka in pevka. Magistrirala je iz dramske igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, svoje šolanje pa je izpopolnjevala v New Yorku na New York Film Academy, smer Musical Theatre.

Nastopila je na odrih Prešernovega gledališča Kranj, Mestnega gledališča ljubljanskega, SNG Drame Ljubljana, Mestnega gledališča Ptuj, Slovenskega stalnega gledališča Trst, Cankarjevega doma, trenutno pa je zaposlena v Lutkovnem gledališču Maribor.

Poleg gledališča in filma se ukvarja tudi s sinhronizacijo. Vešča je v jazz plesu, športnih aktivnostih, igrah z žogo, boksu, mečevanju, odrskih in filmskih borilnih veščinah ter risanju in slikanju.

NAGRADE:
- Zlatolaska za najboljšo glavno žensko vlogo v predstavi Murlin Murlo (režija: Dorian Šilec Petek, AGRFT, 2017)
- Posebna nagrada žirije za ansambelsko kreacijo na festivalu Istropolitana Project (Bratislava) za predstavo Se mi vsaj ni treba poljubljati (režija: Dorian Šilec Petek, AGRFT, 2018)
- uvrstitev med 10 najboljših tujih filmov na festivalu Micro Film Festival (Jiangmen) s filmom Iva, 24 (režija: Hanna Szentpeteri, AGRFT, 2019)
- Zlata žirafa (nagrada za najboljšo predstavo po mnenju otroške žirije) na festivalu Poletni lutkovni pristan za predstavo Lutkovni zajec in samostanska miš (režija: Nika Bezeljak, LGM, 2022)