Sreda, 27. marec 2024

Pogovor o certifikatu Iskra

Okrogla miza na TSD v Kranju

Vabimo na pogovor o certifikatu Iskra, ki ga delovna skupina #znamiseneha pri Društvu slovenskih avdiovizualnih igralcev in Združenju dramskih umetnikov Slovenije organizira v sodelovanju s Tednom slovenske drame.

V treh letih od prvih razkritij spolnega nadlegovanja na področju uprizoritvenih in AV umetnosti se je izkazalo, da se deležniki problema zavedajo, vendar ne vedo, kako bi se ga lotili. 
Zato smo zasnovali nekaj preprostih korakov, s pomočjo katerih bodo lahko omejili pojavljanje spolnega nadlegovanja oziroma učinkovito reševali njegove posledice, če bo do njega prišlo. Izpolnjevanje predpisanih korakov bo deležnikom prineslo certifikat, ki bo potrdil njihovo zavezo do ničelne stopnje tolerance do spolnega nadlegovanja.  

Od samega začetka svojega dela skupina #znamiseneha uspešno sodeluje s Tednom slovenske drame, zato nas veseli, da bomo certifikat Iskra javnosti prvič predstavili prav v okviru festivala. 

Na okrogli mizi, ki bo potekala v četrtek 28.03. ob 18h v Stolpu Škrlovec v Kranju, se bomo pogovarjali z zanimivimi sogovornicami _ki iz različnih gledališč, kot tudi iz Ministrstva za kulturo RS in iz Društva za nenasilno komunikacijo. 

Udeleženci: Tjaša Pureber (MzK), Katja Zabukovec Kerin (DNK), Tibor Mihelič Syed (SMG), Rok Kunaver (LGL) in Barbara Skubic (ZDUS).

Veseli bomo, če se nam boste pridružili.