Katjuša Sofia Golobič

Performerka

Katjuša je rojena v Ljubljani. V osnovni šoli je obiskovala dramsko šolo Satirikon, skozi celo srednjo šolo pa je bila del šolske impro lige. Maturirala je leta 2022 na gimnaziji Poljane. Leta 2020 je nastopala kot ena štirih glavnih vlog v kratkem filmu INTRIGA, ki je zmagal nagrado za najboljšo produkcijo na festivalu Festival de Cinema Escolar de Alvorada-RS, leta 2022 pa je bila del kratkega filma Švic.

V letu 2022/23 je postala del gledališke skupine v gledalisču Glej in nastopala v artivistični avtorski predstavi 'Pride tak dan, pride tako leto, pride pajek', v sklopu projekta Future=NOW! A Youth Manifesto. Leta 2023 je postala del kolektiva Odprta Scena in nastopala v avtorski predstavi 'Čik pavza'.

Poleti leta 2021 se je udeležila dvotedenskega igralskega tečaja na Guildhall School of Music and Drama v Londonu, aprila 2023 pa je bila po treh krogih avdicij uspešno sprejeta na igralsko akademijo Mountview Academy of Theatre Arts v Londonu, kjer trenutno študira Acting (Performance) na dodiplomskem študiju.