Nedelja, 29. oktober 2023

Nagrada ZIZ

Med nagrajenci Nika Bezeljak, Simon Šerbinek, Uroš Kaurin in Vito Weis

Na 10. Gala podelitvi ZIZ v mariborskem Sodnem stolpu so ob koncu ZIZ festivala podelili nagrade za najzaslužnejše na mariborski alternativni gledališki sceni. Med prejemniki so naši člani Nika Bezeljak, Simon Šerbinek, Uroš Kaurin in Vito Weis.

V organizaciji Društva ZIZ je pretekli teden v Mariboru potekal 5. ZIZ festival, v okviru katerega si je bilo mogoče ogledati številne performanse in predstave. Letos je bilo podeljenih kar 12 nagrad, enega izmed keramičnih kipcev, ki jih je oblikovala Ines (Wicked Pots).

Nagrada za režijo je šla v roke kolektivu REAKTOR za predstavo Krik: Vrzeli, zaradi nastopa v njej pa je nagrado za igro prejela Kaja Petrovič.

Nagrada za franšizo je šla predstavi Heroj 4.0 – Business as Usual, nagrado za provokativno predstavo pa je prejela Anja Bezlova za predstavo Futraj moj ego #2.

Z nagrado za predstavo je bila letos ovenčana lutkovno-igrana apokalipsa Je že konec? v režiji Nike Bezeljak, Luki Piletiču pa je bila za predstavo Pod kontrolo podeljena nagrada za avtorski tekst.

Nagrada za animiran plesni duet je pripadla Urošu Kaurinu in malokolesnim vratom oziroma Vitu Weisu.

Nagrado, imenovano FUCKING HELL, TA MLADOST!, je prejela predstava Še neznano: Fucking hell kolektiva All the Children, nagrado za egotripovsko predstavo pa si je prislužil Simon Šerbinek za Kriplov zagovor.

Nagrado ZIZ prstana je kot največji podpornik neodvisne gledališke produkcije letos prejel producent Narodnega doma Marko Brumen.